Egen bilbutikk? Slik kommer du i gang

Du trenger ikke store penger, men det gjelder å jobbe smart.

Det er mange fallgruver når du skal kjøpe bruktbil. Her gjelder det å sjekke mest mulig i forkant. Og får du en dårlig følelse på selger   da er det sannsynligvis smart å finne en annen bil. Illustrasjonsfoto. (Foto: Gunnar Omsted)
Det er mange fallgruver når du skal kjøpe bruktbil. Her gjelder det å sjekke mest mulig i forkant. Og får du en dårlig følelse på selger da er det sannsynligvis smart å finne en annen bil. Illustrasjonsfoto. (Foto: Gunnar Omsted)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

En kompis og jeg har snakket om det lenge og har tenkt å gå i gang i år. Det vil vi gjøre er å lage vår egen ekstrajobb ved å kjøpe og å selge biler. Tanker er å tjene litt per bil og dermed skaffe oss en bi-inntekt som kanskje kan bli noe mer etter hvert. Drømmen er selvfølgelig å slå oss opp som bildealere en dag men vi skjønner at vi må starte i det små.

Vi skal putte 100.000 kroner i potten først og så starte med en bil vi føler oss trygge på at vi kan tjene penger på, deretter gå videre. Vi kan mekke og fikse litt selv, både rust og mindre skavanker. Har du et godt råd til hvordan vi finner de beste bilene og hva vi eventuelt skal se etter? Vennlig hilsen B & R Bilmegling (som vi har tenkt å kalle oss : -))

Benny svarer:

Hei sann. Spennende tanker dere har der. Smart å starte litt opp i det små. Det som er trikset her er å kjøpe billig og å selge dyrt. Så enkelt – og så vanskelig :)

Det er smart å spesialisere seg på et merke eller en modell som dere kjenner godt og kan prisene godt på.

Det er jo slik at annonserte ”godbiter” forsvinner veldig fort fra vanlige nettsteder som finn, zett, autodb osv. – så man bør nærmest sitte og overvåke mer eller mindre kontinuerlig (flere ganger om dagen) på det man er interessert i – for å kunne slå til raskt. Det gjelder å være på hugget!

Å ta kontakt med noen forhandlere og melde seg som oppkjøper er kanskje det aller smarteste. Da kan dere få tak i biler som det er mulig og ”snu i døra” og sitte igjen med fortjeneste på.

En annen mulighet til å skaffe seg billige biler er auksjoner, f.eks. hos LeasePlan eller inkassobiler etc. Det er lurt å bruke litt tid på å bygge gode relasjoner og forbindelser i starten.

Når det gjelder hva man skal se etter, så mener jeg at biler som blir mye finere med liten (les: billig) innsats er smart. Det vil ofte si med mindre kosmetiske jobber som en skikkelig polering/rens, en runde med gummifornyer og kanskje ett sett hjulkapsler over de litt triste stålfelgene – vips har man en bil som plutselig ser mye mer innbydende ut enn den møkkete ”haugen” man kjøpte i går!

Fine bilder, god annonsetekst og riktig pris er viktig når man skal selge igjen fort. Omløpshastighet er et stikkord her. Kanskje er det også smart å starte med to biler til 50.000 istedenfor en til 100.000, da sprer dere risikoen noe. Ønsker dere lykke til!

Del med Facebook-vennene dine

Rust på bruktbil: Dette er de 20 beste

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Les også: Slik skifter du eksosanlegg selv:

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: