Marit Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Bjørgen vant sin tredje strake

Kun 4,8 sekunder skiller Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk etter sprinten i Toblach.

Toblach/Bergen (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen er i knallform. Onsdag vant hun sin tredje strake Tour de Ski-etappe da hun vant fristilsprinten i Toblach.

Ekstra viktig var det at Justyna Kowalczyk ikke fulgte like bak. Amerikanske Kikkan Randall la seg nemlig mellom Bjørgen og Kowalczyk, noe som sørget for at Bjørgen plukket fire ekstra bonussekunder.

– Jeg takket Kikkan i målområdet etterpå, forteller Bjørgen til tv2.no.

Bjørgen gikk en meget god prolog. Også prologtiden teller i sammendraget.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen i dag. Jeg gikk en veldig god prolog. Jeg fikk mange sekunder. Finalen var også bra. I tillegg kom Kikkan mellom meg og Kowalczyk, sier Bjørgen.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Marit Bjørgen her!
LES: Northug tapte spurten - tok innpå Cologna

Rognes-jenta ligger 4,8 sekunder bak Kowalczyk før morgendagens 15 kilometer jaktstart.

– Den ryggen får jeg nok ganske fort. Det håper jeg i alle fall. Jeg håper at det blir gått fort. Jeg er fortsatt redd for Johaug i slalåmbakken i Val di Fiemme. Jeg håper at Kowalzcyk kan være med å hjelpe til slik at farten blir stor, sier Bjørgen.

Se spurten i videovinduet øverst!

Kort tid før Tour de Ski-start ble Bjørgen småsyk og droppet verdenscuprennene i Rogla. I begynnelsen av Touren virket hun litt rusten, men etter hvert har det bare gått fortere og fortere for 31-åringen.

– Jeg føler kanskje at de to siste dagene er noe av det beste jeg har gjort i Touren. Nå gleder jeg meg til i morgen og har lyst til at det skal gå fort der, sier Bjørgen til NRK.

Les også: Her kjøler Kowalczyk ned kneet med ispose

Therese Johaug røk ut i kvartfinalen og tapte dermed mer tid til Kowalczyk og Bjørgen. Nå håper Bjørgen at hun kan bruke jakstarten på torsdag til å sørge for at lagvenninen er sjanseløs i sammendraget før de to siste etappene.

– Jeg vil jo gjerne ha så mye tid som mulig på Therese før den siste bakken, men det spørs om Kowalczyk vil være med på å dra, sier Bjørgen.