David De Gea (Foto: PAUL ELLIS/)
David De Gea (Foto: PAUL ELLIS/)

– De Gea ligner litt på en asparges

Erik Thorstvedt mener Manchester Uniteds sisteskanse David De Gea bør «pumpe jern».

DIREKTE KLOKKEN 21.00: Se Newcastle - Manchester United på TV 2 PL 1, gratis på TV 2 Zebra og tv2sumo.no

Bergen (TV 2 Sporten): David De Gea ble hentet til Manchester United for nesten 200 millioner kroner foran årets sesong for å være klubbens nye førstekeeper.

LES OGSÅ: Disse har vært best i Premier League – til nå

Men spanjolen har ikke levd opp til forventningene og er nå i ferd med å miste plassen mellom stengene til Anders Lindegaard.

Foran oppgjøret mot Newcastle i Premier League onsdag kveld er det foreløpig usikkert hvem manager Sir Alex Ferguson velger som keeper.

David De Gea tabbet seg ut i 2-3-nederlaget mot Blackburn, mens Anders Lindegaard har levert solid spill de gangene han har stått i mål.

- Den Ferguson velger i mål i kveld er for meg et viktig signal. Det er nok den keeperen som kan forvente å så i kampene fremover, sier TV 2 Sportens Premier League-ekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt til TV 2 Sporten.

– Han vil også gjøre feil
Anders Lindegaard har storspilt de få gangene dansken har fått sjansen på førstelaget.

- Han har ikke sluppet inn mål og har tatt vare på sjansene. For øyeblikket vurderer jeg Anders Lindegaard som en hakket bedre keeper en De Gea, sier Thorstvedt.

- Men også Lindegaard vil gjøre feil dersom han får spille regelmessig, og da får folk på en måte øynene opp for at han er menneskelig han og. Han er fremdeles ingen supermann, selv om han ikke har sluppet inn mål, poengterer han.

Thorstvedt er ikke i tvil om hva 20 år gamle De Gea bør gjøre for å etablere seg som førstevalget på Old Trafford.

- De Gea ligner litt på en asparges, sier Thorstvedt med glimt i øyet, før han fortsetter:

- Han må bygge opp muskelmassen med minst 10 kilo til. Jeg husker selv da jeg ble proff i Borrussia Mønchengladbach. Jeg veide 82 kilo da jeg kom, men 92 da jeg dro. Det var fordi jeg måtte bygge muskler mens jeg var der, sier han.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

David De Gea (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
David De Gea (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

– Må være best når det gjelder
Den tidligere keeperkjempen minner samtidig om at du må være best når det gjelder for å stå i mål for en trofévinnende klubb som Manchester United.

- Det har ikke så mye å si hvis du slipper inn et billig mål mot for eksempel Bolton og Manchester United vinner lett. Det er imidlertid et problem hvis du gjør en avgjørende tabbe i en avgjørende kamp i Mesterligaen eller Premier League i innspurten, konstaterer Thorstvedt, før han minner om følgende:

- Jeg husker jo blant annet at Tim Howard, som er en solid keeper, var ferdig i klubben etter at han gjorde en avgjørende tabbe som sendte United ut av Mesterligaen mot Porto for noen år tilbake.

Manchester United ligger på andreplass på tabellen – kun tre poeng bak byrival Manchester City foran onsdagens serierunde.

For til tross for skadeproblemer på sentrale spillere er Sir Alex Fergusons menn for alvor med i gullkampen. Med seier mot Newcastle vil rødtrøyene igjen dele tabelledelsen med Manchester City med 48 poeng hver.

Mange mener imidlertid at Ferguson må styrke troppen i januar og etterlyser en ny sentral midtbanespiller på Old Trafford.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Erik Thorstvedt og de andre Premier League-ekspertene er ikke imponert over David de Gea i Manchester United-buret. (Foto: TV 2.)
Erik Thorstvedt og de andre Premier League-ekspertene er ikke imponert over David de Gea i Manchester United-buret. (Foto: TV 2.)

– Trenger ny midtbanestjerne
Den oppfatningen deler også Erik Thorstvedt.

- Jeg mener at Manchester United trenger en ny sentral midtbanespiller – en spillertype som Luka Modric eller Wesley Sneijder. Jeg mener United savner den briljante midtbanespilleren som løfter laget, gjør de briljante tingene og gjør lagkameratene sine enda bedre. En kreativ servitør som kan styre midtbanen, sier Thorstvedt.

- Hvordan tror du det går i kveldens oppgjør mot Newcastle?

- Wayne Rooney er tilbake og United er revansjesugne. Jeg tror det blir en kamp Manchester United vinner. Mitt tips er 2-1-seier til United, svarer Thorstvedt – som venter i spenning på hvem Ferguson velger som keeper.

- Med Ferguson er det nesten umulig å vite. Han er jo veldig sta, og vil nok stå for sitt valg uansett. Og husk at Ferguson har tro på spillere som mange andre avskriver. I fjor var det mange som blant annet mente Jonnhy Evans var for dårlig, men han får fremdeles spille kamper for Manchester United, poengterer han.

LES OGSÅ: Disse har vært best i Premier League – til nå

DIREKTE KLOKKEN 21.00: Se Newcastle - Manchester United på TV 2 PL 1, TV 2 Zebra og tv2sumo.no

Hvem mener du bør være Manchester Uniteds førstevalg i mål? Ta debatten i kommentarfeltet under!