NY ENERGI: Kinesisk massasje er blant verdens eldste massasjer, og skal gi dyp avslapning og tilføre energi.
NY ENERGI: Kinesisk massasje er blant verdens eldste massasjer, og skal gi dyp avslapning og tilføre energi.

Dyp avslapning og fornyet energi?

Virker energifornyende, antistressende og gir deg vakker hud. Vi testet en av verdens eldste massasjer!

Er du lei av vinter, kulde og mørketid? Massasje er gjerne forbundet med dyp avslapning, reduksjon av stress og forebyggende helse, og kan være akkurat det du trenger for å komme deg gjennom vinterhalvåret. Vi testet kinesisk Tui Na-massasje.

LES OGSÅ: Skjønnhet: 6 ting du bør gjøre i 2012

Hva er massasje?

Massasje er en form for mekanisk påvirkning av kroppens muskler, og er blant våre eldste helbredelsesformer. De ulike formene for massasje har ulike formål, men har alle til felles at de skal fremme helse og velvære. Massasje kan være ren avslapning, men også smertelindring, forebygging og rehabilitering. Positive effekter av massasje kan være lindring av ømme muskler, reduksjon av stress, økt blodsirkulasjon, styrket immunforsvar og fornyet energi. Vi testet kinesisk Tui Na-massasje på DaiKai i Oslo.

LES OGSÅ: På tide å skjemme seg litt bort?

Tui Na - verdens eldte massasje

Den kinesiske Tui Na-massasjen er blant verdens eldste massasjer. Tui Na-massasjen følger tradisjonell kinesisk medisinsk teori om flyten av Qi (energi) gjennom meridianene (energikanaler). Ved bruk av varierte massasjegrep og trykking masseres bløtvevet i kroppen. Akurpressursteknikker langs meridianene og manipulasjoner blir benyttet for å øke gjennomstrømming gjennom blod- og lymfesystemet, noe som bidrar til at kroppen lettere skal kunne hele seg selv.

LES OGSÅ: Er du lei av dette?

Dyp avslapning og fornyet energi

NY ENERGI: Massasje brukes både for avspenning, avslapning og
  ny energi. Her fra et av behandlingsrommene på DaiKai i Oslo.
NY ENERGI: Massasje brukes både for avspenning, avslapning og ny energi. Her fra et av behandlingsrommene på DaiKai i Oslo.

DaiKai er et lite stykke Asia midt i Oslo, og tilbyr massasjer basert på tradisjonelle kinesiske, orientalske og vestlige massasjeteknikker.

Blant deres aller mest populære massasjer er den kinesiske Tui Na-massasjen. Massasjen består av en relativt raskt og rytmisk helkroppsmassasje som kombinerer massasje og akupressusurteknikker og varierer mellom lett stryking og dypt arbeid i vevet.

LES OGSÅ: Test: Dårdyrvipper uten maskara?

Er du vant til klassisk massasje der det primære formålet er avslapning og avspenning kan den kinesiske Tui Na-massasjen umiddelbart oppleves som litt hardhendt, men etterhvert som du blir vant til både massasjeteknikker og trykk får du en dyp avslapning etterfulgt av en fornyet energi. Husk at det er lov å si i fra til massøren dersom behandlingen oppleves som for hard eller for lett!

Tui Na-massasjen er forøvrig midt i blinken for deg som synes det er ukomfortabelt å kle av deg ved massasje, for her blir massasjen utført mens du ligger på en massasjenbenk iført et mykt pysjamaslignende antrekk.

LES OGSÅ: 15 centimeter smalere på 2,5 timer?

MED PYSJ: Kinesisk Tui Na-massasje er perfekt for deg som ikke
  ønsker å ta av deg klærne ved massasje. Her blir du massert mens du har
  på deg en myk, pysjlignende drakt.
MED PYSJ: Kinesisk Tui Na-massasje er perfekt for deg som ikke ønsker å ta av deg klærne ved massasje. Her blir du massert mens du har på deg en myk, pysjlignende drakt.

Skjønnhetseffekt

Formålet med kinesisk massasje er primært avspenning, reduksjon av stress og forebyggende helse - et velkomment avbrekk i en ellers stressende hverdag. De umiddelbare effektene av massasjen merkes både under og etter behandlingen ettersom dyp avslapning går over i fornyet energi.

Men den kinesiske massasjen må også kunne sies å ha en merkbar skjønnhetseffekt - for etter behandlingen føles huden min glattere og friskere, øynene klare og trekkene mer harmoniske.

LES OGSÅ: Vi tester «superstrikker»

Generelle råd ved massasje

* Det kan være lurt å gå på toalettet før massasjen begynner.

* Unngå å drikke alkohol på forhånd for å få best effekt av massasjen.

* Masasjemiljøet skal være avslappende og avstressende - skru av mobiltelefonen!

* Informér alltid din massør om spesielle forhold (sykdom, graviditet, skader).

LES OGSÅ: Test: Skinnende blanke negler i to uker?