zorro_012
zorro_012

Hoff (18) om Zorro-målet: - Hadde vært flaut om den ikke gikk inn

Supermålet har gjort Zorro-Magnus til helt på skolen.

Wang toppidrettssenter (TV 2 Sporten): Sju minutter før full tid i gårsdagens storkamp i Jordal Amfi bestemte en 18-åring seg for å stjele oppmerksomheten.

I fart bak mål gikk det plutselig opp for tenåringen Magnus Hoff at han hadde alle tiders mulighet til å gjennomføre et triks han hadde sett en rekke ganger på nettet.

Fra bak mål disket sønnen til den tidligere storspilleren Geir Hoff opp med en Zorro-frekkis av de sjeldne.

Tideler senere lå pucken i nettet - en ren kopi av det sagnomsuste målet finske Mikael Granlund (19) vartet opp med i VM i fjor.

Se intervju og målet i videovinduet over!

- Det var første gang jeg prøvde på det i kamp og kult at den gikk inn. Det var bra, for det hadde sett utrolig dumt ut om det ikke hadde gått, sier en smilende Hoff - tilbake på Wang toppidrettssenter dagen derpå.

Tråler nettet med kompisene
Hemmeligheten bak perlen ligger i nitid trening med kompiser på isen - og tråling av kule hockeysnutter på nettet.

- Jeg har vært med gutta på fritiden, spilt, og så har vi sett på nettet hva som ser kult ut. Så falt det meg inn at dette kan skje i kamp en gang. Da gjelder det å prøve på det, sier Hoff beskjedent.

Fullt så beskjeden er ikke TV 2s hockeyekspert Bjørn Kristian Erevik. Han får ikke fullrost unggutten nok.

- Det er jo sånt man ikke ser så altfor ofte. Da er det veldig moro når en ung norsk spiller får det til. «Zorro-trikset» er veldig vanskelig å utføre – å gjøre det i kamp er enda bedre, sier Erevik.

- Det var helt på grensen til for høy kølle, men heldigvis blåste ikke dommeren. Magnus sier jo at han har øvd en del på det. Det er morsomt når unge spiller ser noe på nettet og får det til selv. Det er en teknisk veldig vanskelig ting å få til. Man må ha ganske mye selvtillit for å prøve på noe slik i kamp, sier Erevik.

- En tøff type
Eksperten spår en lysende fremtid for 18-åringen.

- Han har jo hatt en bra sesong og gjorde et bra U20-VM med Norge. Han er veldig liten, så størrelsen kan tale litt mot ham, men han har bra skøyteteknikk og er en tøff type.