super
super

«Shampo»: – Helt utrolig at han kan gjøre sånn i kamp

Magnus Hoff med en fantastiske scoring da Vålerenga slo Lillehammer. Se superscoringen her.

Vålerenga og Lillehammer hadde begge 54 poeng foran kampen i Jordal Amfi tirsdag og trengte seieren for å alene innta tredjeplassen på tabellen.

Hockeymagi fra 18-åring
Men kampen i Jordal Amfi vil nok for alltid bli husket for en 18 år gammel gutts magi. På stillingen 1–1 og med syv minutter igjen av andre periode fikk nemlig Magnus Hoff pucken bak Lillehammers mål.

Unggutten runder målet og løfter pucken før han styrer den i mål.

Ord blir rett og slett fattig når man skal forklare målet.

Selve kampen var jevnspilt.

Vålerenga tok føringen
Vålerenga styrte mesteparten av førsteperioden og tok ledelsen ved Anders Hilt Jørgensen i overtallsspill. Hjemmelaget vant perioden 11–2 i skuddstatistikken.

I andre periode snudde kampbildet seg helt. Da var det Lillehammer som styrte og kun tre minutter ut i andre periode utlignet Alexander Reichenberg for Lillehammer.

Som far som sønn
Så var det altså klart for Magnus Hoff-show. Med syv minutter igjen av perioden og VIF i overtallsspill sendte sønnen til den tidligere storspilleren Geir Hoff Vålerenga tilbake i ledelsen med kunstmålet sitt.

– Det er sånt man trener på i fritida og bare håper at man kan få gjøre i kamp, sa Hoff i pausen mellom andre og tredje periode.

Spennende kamp
Dermed kunne altså hjemmelaget gå til sisteperioden med en 2-1-ledelse.

Etter en snaut halvspilt periode utlignet Lillehammer igjen ved Evan Cheverie etter at bortelaget igjen hadde hatt press.

Kun snaue minuttet seinere tok hjemmelaget igjen ledelsen da Simen Viker Brekke satte pucken i Lillehammer-målet.

Vålerenga vant – Hoffs mål vil bli husket
Målet skulle vise seg å bli avgjørende. Vålerenga vinner 3-2 og ligger dermed på tredjeplass på tabellen bak suverene Stavanger Oilers som leder og Lørenskog som ligger på andreplass.

Men det kommer for alltid til å være Magnus Hoffs fantastiske scoring som vil bli husket fra denne kampen.

Se scoringen selv i videovinduet øverst i saken!

Det ble spilt flere kamper i GET-ligaen. Rosenborg Elite slo Frisk Asker hele 10-0 og Lørenskog sørget for at de fortsatt ligger på andreplass med 6-2 seier over Stjernen Hockey.