Anders Bardal (Foto: Lovric, Primoz/Scanpix)
Anders Bardal (Foto: Lovric, Primoz/Scanpix)

Historisk trippelduell for hoppgutta

- Det er mulig vi må passe litt ekstra på gutta i kveld, så de ikke slår hverandre i hodet med flasker

INNSBRUCK (TV 2 Sporten): Anders Bardal (4.plass ) og Rune Velta (8. plass) var de beste norske under dagens kvalifisering. Begge møter norsk motstand i rennet. Bardal skal opp mot Johan Remen Evensen, mens Velta får bryne seg på Atle Pedersen Rønsen. I tillegg skal Kenneth Gangnes møte Bjørn Einar Romøren i den siste norske duellen. Bare Vegard Sklett fikk utenlandsk motstand i finske Anssi Koivuranta.

– Dette har jeg aldri opplevd før. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Trøsten er jo at vi er garantert tre mann i finalen, humrer landslagssjef Alexander Stöckl.

Intern utpsyking
Sportssjef Clas Bred Bråthen spøkte med de norske gutta, og utelukket ikke at det vil bli drevet intern utpsyking på hotellet i løpet av kvelden.

– Det er mulig vi må passe litt ekstra på gutta i kveld, så de ikke slår hverandre i hodet med flasker, eller noen sånt, ler Bråthen.

Og det var nok av lure smil blant duellantene.

– Jeg røper ikke hvilke triks jeg har på lur mot Kenneth, sier Bjørn Einar Romøren, som har tro på avansement.

– Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å hoppe så bra som mulig på ski, så får jeg håpe at Kenneth kommer videre som «lucky looser», sier han.

Trøsten til nordmennene er at de fem beste taperne i de oppsatte duellene, går videre til finaleomgangen.

Les også: Bardal beste norske på østerrikernes jubeldag
Les også: Hilde: – Som en fotballspiller som bommer på straffe og brekker ryggen

Solid Bardal
Anders Bardal var nok en gang beste nordmann i kvalifiseringen, og hadde lik poengsum som Gregor Schlierenzauer på delt fjerdeplass.

– Det er vel et tegn på at jeg hoppet bra, for han er stabilt god. Jeg var kanskje litt ivrig på hoppet, men jeg er i nærheten av et godt hopp, sier Bardal, som ikke vil skru opp forventningene.

– Jeg håper selvsagt på pallen for min del. Jeg bør være der hvis jeg gjør tingene mine som jeg har gjort den siste tiden, sier Bardal.

Om duellen med Evensen har han bare en kommentar.

– Jeg får bygge han opp sånn at jeg går videre, og han blir «lucky looser».

Best i kvaliken var polske Kamil Stoch, foran tyskerne Maximilian Mechler og Severin Freund.