TABLOID_NAVARSETE_SUMO (Foto: TV 2)
TABLOID_NAVARSETE_SUMO (Foto: TV 2)

Navarsete: – Det verste som har skjedd i mitt liv

Politikeren snakker ut om sitt livs største mareritt.

Det har nesten gått 20 år siden Liv Signe Navarsete (53) opplevde det som skulle snu livet hennes på hodet.

En helt vanlig sommerdag i 1992 ble i løpet av noen få timer forvandlet til den verste dagen i hennes liv. Uten forvarsel ble hennes mann Odd funnet død.

– Jeg var på besøk hos en venninne, og kom hjem sent på kvelden. Men da var ikke mannen min Odd kommet inn. Han jobbet ute da jeg dro. Vi begynte å lete rundt på gården, og det var svogeren min som til slutt fant ham i siloen. De fleste trodde det var en ulykke, men det var hjerteinfarkt, og falt nedi, forteller hun åpenhjertig til Her og Nå.

Les også: Fabian Stang åpen for å bli småbarnspappa igjen

Sjokk

Sammen hadde de barna Margunn og Wenche, og det ble et sjokk for hele familien at deres kjære far og mann plutselig var borte.

– Det var et vanvittig sjokk. Jentene mine var bare 13 og 14 år. Jeg husker lite fra de første dagene. Alt var bare tåke. Det er det verste som har skjedd i mitt liv. Alt som vi hadde bygget opp sammen i løpet av en 14 års periode raknet, forteller Senterparti-lederen til bladet.

Gode naboer, døtrene og gården ble redningen i den tøffe tiden. For Liv Signe har det hele tiden vært viktig å være åpen om hvordan hun har bearbeidet sorgen.

Les også: Kristin Halvorsen langer ut mot «Idol»-Hanks sektpropaganda

Gift på ny

I 2000 fant hun lykken på ny med Lars Petter Nesse (58), og på skuddårsdagen i 2008 tok hun mot til seg og fridde. De giftet seg samme året.

I høst gjestet politikeren humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2, og fikk vist en litt annen side av seg selv.

Da fikk Morten Ramm henne til å blant annet ramse opp ti setninger man aldri hadde trodd man skulle høre fra Sp-lederen.

– Den jointen var det lite futt i, var bare noe av det man fikk høre.