Politiadvokat Morten Stene. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)
Politiadvokat Morten Stene. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)

Stabæk-styremedlem siktet i overgangssaken

Politiet har tatt ut siktelse mot et nytt styremedlem i Stabæk.

Politiet har siktet en femte person i forbindelse med overgangssaken rundt salget av Veigar Páll Gunnarssons fra Stabæk til Vålerenga.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til er den femte siktede styremedlem og investor Tor Q. Aaserød (45). Aaserød skal ifølge politiet være siktet på samme grunnlag som de øvrige i overgangssaken.

- Det denne personen er siktet for går på forhandlingene, utforming av avtalene og inngåelsen av dem. Vedkommende skal ha hatt en sentral rolle, sier politiadvokat ved Asker og Bærum politidistrikt, Morten Stene, til TV 2 Sporten.

- Jeg har ingen kommentar, sier Aaserød selv - og viser til konstituert styreleder i Stabæk Fotball, Jarl Øverby.

Les også: Dette er Gunnarsson-saken
Les også: Gunnarsson-saken: Politiet varsler minst ti avhør

Siktelsen av advokat Aaserød føyer seg inn i rekken. Fra før er Stabæks sportssjef Inge André Olsen, styreleder i Stabæk LFI Erik Loe, styreleder i Stabæk AS Lars Holter Sørensen og sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, siktet.

Den TV 2-avslørte saken har i tillegg ført til at Økokrim har tatt kopier av Stabæks og Vålerengas datasystemer som del av den pågående etterforskningen. Politiet har foreløpig ikke varslet når et utfall i saken vil foreligge.

Les også: Politiet starter etterforskning i Gunnarsson-saken

565591