NOK ET DRAP I MALMÖ: En mann ble tirsdag skutt og drept på åpen gate i Malmö i Sverige. Dette er det femte drapet siden 24.november. Ingen er foreløpig pågrepet i saken.  (Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN)
NOK ET DRAP I MALMÖ: En mann ble tirsdag skutt og drept på åpen gate i Malmö i Sverige. Dette er det femte drapet siden 24.november. Ingen er foreløpig pågrepet i saken. (Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN)

Nok en person skutt og drept i Malmö

Tirsdag ble en person skutt og drept på åpen gate i Malmö. Dette er det femte mordet i Malmö siden 24. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En uidentifisert mann ble skutt tirsdag skutt og drept på åpen gate i Malmö i Sverige. Episoden skal ha funnet sted rundt klokken 12. Dette er det femte drapet i byen siden 24. november.

– En person er bekreftet død, sier Cindy Schönström-Larsson, informasjonsansvarlig hos politiet i Skåne til Svenska Dagbladet.

Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

Drapet skal ha skjedd i Kantagaten i Malmö og ifølge Sydsvenskan er gaten sperret med bevæpnet politi. Alle biler til og fra området blir kontrollert.

Les også: Fire drap i Malmö på kort tid – politiet ber om assistanse

Vitner blir nå avhørt av politiet og teknikere på stedet.

Tre kvinner er pågrepet etter at mann ble drept i Malmö på dette stedet i begynnelsen av januar. (Foto: DRAGO PRVULOVIC/NTB scanpix)
Tre kvinner er pågrepet etter at mann ble drept i Malmö på dette stedet i begynnelsen av januar. (Foto: DRAGO PRVULOVIC/NTB scanpix)

– Politiet har reist et telt på plassen der den døde ligger. Mange skuelystne har samlet seg i området, sier Joakim Palmkvist, reporter i Sydsvenskan.

Femte på kort tid

Dette er det femte drapet i Malmö på kort tid og politiet fortviler. En 15-åring døde etter å ha blitt skutt flere ganger under nyttårsfeiringen. Han ble blant annet skutt i hodet.

Les også: Gutt (15) døde etter skuddrama i Malmö

Den 26. desember ble en skjøt og drepte en maskert mann en 27-åring på en kafé i Malmö. En knapp uke tidligere ble en ble en 55 år gammel håndverker skutt i hodet mens han jobbet på en kafé.

Den 24. november ble en gjengleder skutt i og drept på et taxikontor i Malmö.

Politiet ber om hjelp

Etter at den 15 år gamle gutten døde av skadene han fikk under nyttårsfeiringen har Malmö-politiet bedt om hjelp. Situasjonen er anstrengt, uttalte operativ leder Börje Sjöholm i det lokale politiet.

Les også: Mann drept på kafé i Malmö

– Vi hadde allerede bedt om hjelp fra Rikskriminalpolisen, og vi kommer til å måtte be om mer hjelp fra dem. Den foreløpige tilbakemeldingen er at vi kommer til å få det også, for dette er jo en ekstrem situasjon, sa Sjöholm til NTB mandag.