Forfatter og dramatiker Arne Berggren blir showrunner i «Hotel Cæsar». Bildet er tatt under TV 2s høstlansering i 2010.
Forfatter og dramatiker Arne Berggren blir showrunner i «Hotel Cæsar». Bildet er tatt under TV 2s høstlansering i 2010.

«Hvaler»-skaperen blir ny «Hotel Cæsar»-sjef

– «Mad Men» og «Breaking Bad» stjeler fra såpen. Nå må vi rett og slett begynne å stjele noe tilbake.

Forfatter og dramatiker Arne Berggren – blant annet kjent som skaperen av TV 2-serien «Hvaler» – overtar det kreative roret for «Hotel Cæsar» i en nyopprettet stilling som showrunner, etter modell fra de amerikanske dramaseriene.

– Det pirrer meg når folk fra dramamiljøet sier at dette er karrieremessig harakiri. Jeg elsker tv-drama, og vi har lett for å glemme at alle det store kvalitetsseriene står på skuldrene til de serier som «Dynastiet» og «Dallas». «Downton Abbey», som kulturfolk elsker, er jo ikke annet enn melodramatisk såpe når man ser nærmere etter. Jeg gleder meg som et barn til å få være en del av dette store miljøet, det er jo det nærmeste vi kommer amerikansk tv-industri i Norge, sier Berggren i en pressemelding fra «Hotel Cæsar».

– Stjeler struktur og plot fra såpen

Berggren har fulgt med på nyere drama- og spenningsserier, og mener at disse ikke befinner seg langt unna de daglige såpeseriene.

– Det er jo et paradoks at de store såpeseriene taper terreng i tider da folk konsumerer stadig mer tv-drama og ser hele sesonger av en serie i slengen. Noen av verdens beste dramatikere skriver på tv-serier, og serier som «Mad Men» og «Breaking Bad» stjeler struktur og plot fra såpen, sier Berggren.

– Nå må vi rett og slett begynne å stjele noe tilbake.

Følg «Hotel Cæsar» på Facebook!

– Spente på hvilke grep han vil ta

«Hotel Cæsar» er strålende fornøyd med å ha Arne Berggren på laget fremover,

– Med Arne Berggren får vi en av landets mest erfarne dramatikere som showrunner. Vi ville ha nytt blod inn i systemet, og Arne har gjort en flott jobb og bygget mye kompetanse som produsent og kreativ leder på serier som «Hvaler» for TV 2 og «Dauinger» for NRK. Han er en av de svært få i Skandinavia som har det som skal til for å lede en stor kreativ fabrikk som dette. Showrunner er en ny stilling med mer kreativ makt enn det som har vært vanlig på serier som dette i Norge. Han får ansvaret for alt som angår innholdet, både på regi- og manussiden og en fantastisk stab med seg. Vi er spente på hvilke grep han vil ta for å fornye Skandinavias lengstlevende såpeserie, sier administrerende direktør Lasse Hallberg.

Les mer om «Hotel Cæsar» her