FUNNET DREPT: Hilda Feste fra Os ble funnet drept søndag 1. januar. (Foto: Arne Ristesund/Bergensavisen)
FUNNET DREPT: Hilda Feste fra Os ble funnet drept søndag 1. januar. (Foto: Arne Ristesund/Bergensavisen)

Moren gir sønnen alibi for Os-drapet

Moren til 42-åringen som er siktet for drapet på 98 år gamle Hilda Feste i Os, gir sønnen alibi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var hjemmesykepleien i Os som varslet politiet om den døde kvinnen søndag kveld klokka 21.37. Politiet har vært svært interessert i å få inn observasjoner fra stedet i tidsrommet før og etter.

Den 42 år gamle mannen benekter at han har noe med drapet å gjøre, og moren har ifølge Bergens Tidende forklart i avhør at sønnen var hos henne på drapstidspunktet.

– Han kom til meg klokken 20.45 og var her til rundt klokken 23. Da ble han hentet av politiet, sier hun til avisa.

Forklarte seg for politiet

42-åringen er folkeregistrert på samme adresse som moren, i et bolighus som ligger bare noen hundre meter fra huset der Hilda Feste bodde.

Politiet bekrefter at de rykket ut til en bolig i Os søndag kveld etter å ha fått melding om husbråk, og at en mann ble pågrepet her. Ifølge flere familiemedlemmer havnet 42-åringen i pengekrangel med sin yngre bror, som kom til stedet klokka 21.30. Etter hvert utartet kranglingen til et basketak.

Mandag formiddag oppsøkte den drapssiktedes mor Bergen sør politistasjon i Fana sammen med 42-åringens yngre bror for å forklare seg om hendelsene kvelden før. Ifølge moren forklarte både hun og sønnen seg likt om hendelsene.

Les også: Valborg (85) rystet etter drap på venninne

Usikre på om de har tatt rett person

Politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt opplyste mandag at politiet er usikre på om 42-åringen har noe med drapssaken å gjøre, og at den drapssiktede ble pågrepet i forbindelse med en annen sak som gjaldt husbråk.

Ifølge Bergensavisen er 42-åringen straffedømt ti ganger tidligere, men ikke for alvorlige voldsforbrytelser. Hans forsvarer, advokat Carl-Christian Grythe Hoff, opplyser at mannen på det sterkeste avviser at han tok livet av 98-åringen.

– Jeg kan ikke gå inn på politiforklaringen hans, men det han ønsker å formidle til media gjennom meg er at han ikke har noe som helst å gjøre med det straffbare forholdet han er siktet for, sier forsvarer Grythe Hoff til TV 2.

– Han ønsker at politiet skal få etterforske saken i fred, får sjekket opp hans forklaring og sørge for at den kan lede til at han blir sjekket ut av saken. Det er hans største ønske nå, sier han videre.

(NTB/TV 2)

584379