Rynker er en av flere ting kvinner frykter ved å bli eldre, men du kan ta dine forhåndsregler.  (Foto: Illustrasjonsfoto)
Rynker er en av flere ting kvinner frykter ved å bli eldre, men du kan ta dine forhåndsregler. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Mirakelkrem lurer huden til å bli rynkefri

Antirynkekremen kan komme på markedet allerede i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Britiske glykobiologer hevder å ha funnet oppskriften til en rynkekrem som faktisk virker, skriver Daily Mail.

Gode resulateter

Kremens kjemiske stoffer skal etterligne hudens egen kamp mot aldring av hudcellene, ved hjelp at den naturlige sukkerdannelsen i kroppen.

Kosmetikkprodusenten L'Oreal har allerede brukt store summer på ulike forsøk med kremen, men håper det vil betale seg når den blir lansert på markedet, trolig i løpet av 2012.

Ifølge forskerne er det all grunn til å være optimistisk. For forsøk både i laboratorier og på forsøkspersoner har vist en utrolig effekt.

Les også: Britney (8) får botox-behandling av mor

– Undersøkelser har vist klare biokjemiske forandringer i hudkvaliteten, både i laboratoriet og i forsøk på mennesker, sier Peter Seeberger, som er direktør i Max Planck Instituttet i Berlin.

Optimist og pessimist

Hudens naturlige kjemikalier gjenskaper hudceller, men disse kjemikaliene blir mindre aktive med alderen. Kremen skal etterligne denne prosessen og stimulere huden til å fortsette å lage nye hudceller, noe som hindrer rynkedannelsen.

Laboratorieforsøkene skal ha gitt oppsiktsvekkende resultater i forhold til hudens elastisitet, tykkelse og mykhet, noe som også har imponert uavhengige eksperter.

– Resultatene er overraskende gode, men vi vet ikke om molekylene kommer dypt inn i huden eller hvordan det virker. Optimistisk sett vil jeg si at dette har potensiale. Men pessimisten i meg sier at dette er bare nok en hype, sier professor i dermatologi, Richard Gallo.

Det er uvisst hva markedsprisen på kremen blir.