Reidar Buskenes synes det var absurd å få tilbud om programlederjobben. Nå er utfordringen å gå fra å være utpreget B menneske til å være på jobb, frisk og opplagt, klokka 5.30.  (Foto: Espen Heiestad)
Reidar Buskenes synes det var absurd å få tilbud om programlederjobben. Nå er utfordringen å gå fra å være utpreget B menneske til å være på jobb, frisk og opplagt, klokka 5.30. (Foto: Espen Heiestad)

Tre vekkerklokker skal få Reidar Buskenes opp av sengen

Bli kjent med God morgen Norges nye programleder.

– Det er ille å tenke på at jeg må opp så fantastisk tidlig, sier den ferske programlederen i God morgen Norge.

Om han har prøvd? Jo, engang på 90-tallet.

Det er ikke bare Reidar Buskenes som er ny i God morgen Norge... Se her!

Morgentrøtt fersking

På tirsdag er det slutt på soving om morgenen. Da har Reidar Buskenes (32) sin første arbeidsdag som programleder i God morgen Norge. Han er fornøyd om det blir tre timer søvn i natt.

– Jeg er nervøs, innrømmer Reidar, som har gått til innkjøp av tre nye vekkerklokker for å forsikre seg om at han våkner i tide.

Les også: Jan Øyvind Helgesen: – Nå må jeg riste av meg cupcakes, pudler og atopisk eksem

Klubb-DJ

Reidar er et nattmenneske. Han lager klubbmusikk, og i helgene jobber han som DJ.

Hans kompanjong forsikrer om at han leverer varene på dansegulvet, og er ikke i tvil om at Reidar kommer til å takle programlederjobben.

– Reidar er en allsidig kar. Alt han gjør, gjør han bra. Jeg tror det kommer til å gå strålende, sier Sven Garås, som mener Reidar alltid skaper god stemning.

Se den rørende avskjeden til Nils Gunnar Lie her.

På lavkarbodiett

Reidar Buskenes kommer rett fra programlederjobb i P4 til God morgen Norge. For å forberede seg på overgangen mellom radio og TV har 32-åringen gått på lavkarbo-diett i noen måneder. Han har nemlig hørt at man går opp fem kilo på TV.

Om han er flink til å lage mat? Nja...

– Der har Wenche noe å lære meg, innrømmer Reidar.

Trenger du mattips? Følg Wenches kjøkken på Facebook.

Klar for morgenmaraton

Og Reidar har mer å lære. At God morgen Norge er et maraton for programlederne fikk ferskingen erfare da han fulgte sendingene før jul.

– Det blir nok en del pugging i forkant. Her skal vi gjennom en tykk bunke med manus som handler om alt fra syke dyr til lavkarbo til politikk, sier han.

Likevel tviler ikke hans tidligere kollegaer i P4 på at Reidar skal klare seg.

Ifølge Tor Milde er Reidar en sosial, glad og sjarmerende fyr som er interessert i å prate med gjester – uansett tema. Men én ting er Milde bekymret for:

– Jeg er spent på å se om han klarer å våkne, eller om han sitter og halvsover borti sofaen...

Hvordan klarer Reidar seg i den nye jobben? Følg God morgen Norge på Facebook. Klikk her!