Vi blir inspirert av svenskene når vi navngir barna våre (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)
Vi blir inspirert av svenskene når vi navngir barna våre (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)

Besteforeldre fikk barnebarn nummer 100

Storfamilien ble enda større.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekteparet Aneta og Viktor Urich fra Grande Prairie i Canada har selv 16 barn. Slikt blir det mange barnebarn av og i desember kunne de ønske nummer 100 velkommen til familien.

Skal ha fest i kirken

Da sønnen deres Heinrich og kona Tatjana fortalte storfamilien om den kommende familieforøkelsen for ni måneder siden, var jubelen stor.

– Vi ble veldig glade. Dette hadde vi ventet på. Nå skal vi feire med en fest for hele familien i kirken, sier den stolte bestefaren Viktor Urich til Daily Herald Tribune.

Ekteparet, som er i 60-årene, kommer opprinnelig fra Russland. På grunn av sin kristne tro måtte de flytte til Tyskland og deretter til Canada, der de har bodd i 17 år. Med så stor familie blir det vanskelig å møtes ofte, men to ganger i året samles de alle for å feire besteforeldrenes bursdager.

Navnetrøbbel

Da blir det en del forviklinger, for det er selvsagt vanskelig å huske alle navnene på de 100 barnebarna, der halvparten har russiske navn og den andre halvparten har kanadiske navn.

– Det kan være vanskelig de første årene, men når barna blir eldre, er det lettere, sier Urich.

Les også: Familien Chana er verdens største familie

– Aldri kjedelig

Deres hundrede barnebarn har fått navnet Henry.

Han er nummer ni i søskenflokken, der den eldste bare er tolv år gammel. Pappa Heinrich synes det er uproblematisk å ha en storfamilie.

– Vi klarer oss helt fint. Vi verken røyker eller drikker og alle pengene vi har til overs går til familien. Det er aldri kjedelig og det skjer alltid noe, sier nibarnsfaren.