GJENGKRIMINALITET: Politiet i ransaker mistenkte gjengmedlemmer i hovedstaden San Salvador. De fleste drapene i landet er relatert til narkotikasmugling og gjengkriminalitet.  (Foto: Ap)
GJENGKRIMINALITET: Politiet i ransaker mistenkte gjengmedlemmer i hovedstaden San Salvador. De fleste drapene i landet er relatert til narkotikasmugling og gjengkriminalitet. (Foto: Ap)

12 drap i døgnet i El Salvador

Det lille mellomamerikanske landet El Salvador opplever stadig flere drap, viser dyster statistikk fra myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i El Salvador registrerte i fjor hele 4354 drap, og det var en økning på 9,2 prosent fra året før.

Dette tilsvarer tolv drap i døgnet, i et land som er mindre enn Nord-Trøndelag fylke i areal og hvor det bor rundt seks millioner mennesker.

– Gjengrelatert aktivitet

Ifølge politiet kan rundt halvparten av drapene knyttes til medlemmer av såkalte maras, kriminelle bander som er sterkt involvert i narkotikasmugling og som samarbeider tett med mexicanske narkotikakartell.

– Økningen i antallet drap kan knyttes til gjengrelaterte aktiviteter. Det er verdt å merke seg at et rekordhøyt antall gjengmedlemmer i år er løslatt fra fengsel, sier en talsmann for politiet i El Salvador, Howard Cotto.

Antall drap per innbygger

El Salvador troner nå nesten øverst på listen over antall drap per innbygger, utarbeidet av FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC).

Bare forbigått av nabolandet Honduras. (©NTB)