Matt Flynn (Foto: JONATHAN DANIEL/Afp)
Matt Flynn (Foto: JONATHAN DANIEL/Afp)

Startet sin andre kamp på fire år - satte klubbrekord

Matt Flynn erstattet årets mannlige idrettsutøver med stil.

Med sluttspillplassen sikret, kunne Green Bay Packers-quarterback Aaron Rodgers få litt etterlengtet hvile i den siste grunnspillkampen hjemme mot Detroit Lions søndag.

Rodgers har fulgt opp forrige sesongs Super Bowl-seier med glitrende spill i hele høst og vinter, noe som blant annet sikret ham prisen som årets mannlige idrettsutøver i verden.

Det var derfor et stort tomrom som skulle fylles da Rodgers fikk hvile mot Lions og reserven Matt Flynn kom inn som erstatter. 26-åringen Flynn hadde tidligere bare startet én eneste NFL-kamp i sin karriere - forrige sesongs 27-31-tap for New England Patriots.

Les også: Brady sendte Patriots en sluttspillrunde videre

Etter nesten fire sesonger på benken, ville det kanskje vært normalt å virke litt rusten når man endelig fikk sjansen, men Flynn viste fort at dette var en kamp han hadde forberedt seg til i lang tid.

Mannen fra Texas traff nemlig så ofte og så bra at han endte opp med råsterke 480 pasningsyards og seks touchdownpasninger. Begge deler er historiske rekorder i Packers-sammenheng. Verken profiler Aaron Rodgers eller Brett Favre har klart lignende for de grønnkledde.

– Det var helt klart en av de beste prestasjonene jeg har opplevd. Jeg kan ikke skryte nok av Matt Flynn. Hele verden fikk seg hva vi ser hver dag, sier Packers-sjef Mike McCarthy, ifølge nfl.com.

Jordy Nelson og Matt Flynn (Foto: DARREN HAUCK/Reuters)
Jordy Nelson og Matt Flynn (Foto: DARREN HAUCK/Reuters)

Selv om Flynn slo til med en kamp for historiebøkene, var det ingen selvfølge at det skulle holde til seier mot Detroit Lions. For bortelaget viste nemlig Matthew Stafford hvorfor han burde blitt valgt til all-star-kampen Pro Bowl. Med fem touchdownpasninger og 520 pasningsyards sørget nemlig Stafford for at det ble spenning helt til siste minutt på Lambeau Field i Green Bay.

Les også: NFL-stjerne årets mannlige idrettsutøver i verden

Men til slutt var det Flynn og resten av hjemmelaget for kunne juble for sesongens 15. seier av 16 mulige. Stillingen 45-41 vitner om en kamp med mye bra angrepsspill, men de defensive koordinatorene for begge lag har nok litt å jobbe med før sluttspillet starter.

For Matt Flynn betyr sluttspillet at han må tilbake på benken igjen. Men 26-åringen har ingen problemer med å gi plassen tilbake til Aaron Rodgers, selv etter rekordkampen.

– Han er hjertet, sjelen og lederen i dette laget, så det er ganske enkelt å sette seg ned for å se ham spille. Jeg er spent på å se hva han kommer til å gjøre i sluttspillet, sier Flynn om Rodgers.

PS: For Detroit Lions betyr søndagens tap at de møter New Orleans Saints borte i sluttspillets første kamp. Der venter blant andre Saints-quarterback Drew Brees, som har satt rekord for antall pasningsyards denne sesongen (5476 yards).