Daniel Rickardsson (Foto: RAIGO PAJULA/Afp)
Daniel Rickardsson (Foto: RAIGO PAJULA/Afp)

Svenske straffet med over sju minutters tillegg i Tour de Ski

Svenske Daniel Rickardsson kan vinke farvel til håpet om en god sammenlagtplassering i Tour de Ski.

Petter Northug jr. gjorde som han ville i søndagens Tour de Ski da han knuste hovedutfordrer Dario Cologna i spurten i Oberstdorf.

Les også: Petter Northug spurtet til etappeseier

Lengre bak i feltet kom svenske Daniel Rickardsson i mål på 17.plass, drøyt 13 sekunder bak Mosvik-ekspressen. Men etter målgang fikk ett av svenskenes største sammenlagthåp i Tour de Ski seg en real nesestyver - juryen hadde nemlig bestemt seg for å ilegge Richardsson over sju minutter i straff for en ulovlig manøver underveis i løpet.

Med drøyt én kilometer til mål på skøytedelen bevegte 29-åringen seg over i klassisksporet, noe som ikke er tillat ifølge reglementet. Derfor fikk Rickardsson samme tid, pluss ett sekund, som sistemann i rennet. Han klokket dermed inn til en tid drøyt 7 minutter og 15 sekunder bak sammenlagtledere Northug.

– Jeg kjente at jeg kom litt utenfor fristilssporet, men jeg visste ikke at det var ikke var lov. Det var jo ikke meningen på noen som helst måte å forstyrre konkurrentene, sier Rickardsson til Expressen.

Les også: Northug styrte lagkameratene med jernhånd: – Fikk klar beskjed om å stenge yttersida

Han innrømmer nå at håpet en god plassering i Tour de Ski har gått fløyten, og det svenske skiforbundet bekrefter at de ikke kommer til å anke straffen.

– Det var et klart regelbrudd, så det er ingenting vi kan gjøre. Det er fryktelig synd på Daniel akkurat nå, sier svenskenes landslagssjef Joakim Abrahamsson.

Rickardsson ligger nå på 78.-plass, over ni og et halvt minutt bak Northug.

Det usikkert om Rickardsson velger å fullføre Tour de Ski.