Anders Bardal (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Anders Bardal (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Bardal beste norske på østerrikernes jubeldag

Østerrikerne tok dobbeltseier ved Gregor Schlierenzauer og Andreas Kofler i nyttårsrennet i hopp i Garmisch-Partenkirchen søndag.

Dermed tok Schlierenzauer sin tredje seier i nyttårsrennet. Han tangerte dermed Bjørn Wirkola og Jens Weissflog, for det er bare dem som har klart det tidligere.

Schlierenzauer vant rennet med 274,5 poeng. Han var 4,1 poeng foran landsmannen Kofler, mens japanske Daiki Ito tok tredjeplassen. Han var 4,9 poeng bak vinneren.

Anders Bardal på 9.-plass ble best av de norske. Han hoppet seg opp fra 14.-plassen etter første omgang. Bardal fikk poengsummen 256,1. Han var langt bak de beste, og den norske innsatsen i nyttårsrennet har ikke vært svakere siden 2002.

Les også: Hopplandslagets Northug-hevn: Kaktus-hilsen til det svenske skilandslaget

–Gjør ikke jobben godt nok
Anders Bardal var småskuffet etter niendendeplassen. Selv om han hoppet seg kraftig opp i andre omgang.

- Innsatsen i dag er brukbar, men ikke topp. I første omgang blir jeg for ivrig, og gjør ikke noe godt hopp. I tillegg var forholdene dårlige, og da går det ikke bra. Andrehoppet var veldig nært et godt hopp, men heller ikke da var forholdene helt topp, sier Bardal, som likevel ikke vil skylde på bakvinden.

- Det er en forklaring, men ikke noe unnskyldning. Det er vi som ikke gjør jobben godt nok. Og da blir det vanskelig hvis man er uheldige med forholdene.

Bardal hoppet med hanskene til Tom Hilde i nyttårshopprennet.

- Siden Tom ikke kunne være med her, så var det greit at utstyret hans kunne være med ut å fly. Det var en gest til Tom, og det var derfor jeg gjorde bartetegnet som er hans varemerke, ler Bardal.

Karrierebeste
Rune Velta var den som smilte bredest av de norske med sin ellevte plass.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er det beste jeg har gjort i verdenscupen noen gang. I fjor greide jeg ikke å kvalifisere meg til rennet en gang, sier Velta til TV 2 Sporten.

Han har likevel ingen god forklaring på hvorfor de norske gutta sviktet i rennet, i forhold til kvalifiseringen i går.

- Hadde jeg hatt det, så skulle jeg sagt det. Det er mulig vi mangler litt rutine. Men jeg følte egentlig ikke at spenningsnivået var noe verre i dag enn i går. Jeg gjør to bra hopp i konkurranse for første gang, så jeg er fornøyd med det.

LES OGSÅ: Hilde: – Som en fotballspiller som bommer på straffe, og brekker ryggen

Små marginer
`Landslagssjef Alex Stöckl er sikker på at det vil snu for de norske gutta.

- Det vil snu. Vi kommer til å jobbe videre med tekniske detaljer. Dette handler om selvtillit, og det kommer med tiden. Men vi må huske at hvis du vil vinne et verenscuprenn, så må hoppene dine være perfekte. Hvis hoppet ikke er teknisk perfekt, så trenger man flaks med forholdene for å fly langt. Og det hadde vi ikke i dag, sier Stökl, til TV 2 Sporten.

Han mener også at Norge var uheldig med forholdene.

- I første omgang var vi det laget med flest poeng i vindkompensasjon. Og det er litt surt. Men det vil jevne seg ut over tid. I kvaliken var vi litt heldigere med forholdene, så det kan være en grunn til at vi faller litt ned på listene i dag.

Vegard Haukø Sklett ble nummer 21 og Atle Pedersen Rønsen nummer 24. Bjørn Einar Romøren klarte ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen.