DanielCraig (Foto: Robert Eklund )
DanielCraig (Foto: Robert Eklund )

"The Girl With The Dragon Tattoo" skuffer på kino

Har bare spilt i 1/3 av budsjettet

Den amerikanske filmversjonen av Stieg Larsson "Menn som hater kvinner", "The Girl With The Dragoon Tattoo", ble lansert med brask og bram 20. desember.

Med store navn som Daniel Craig, Christopher Plummer og Stellan Skarsgård på rollelisten var det forventet at filmen ville gjøre det stort på kino.

I tillegg er det den anerkjente "Fight Club" og "Seven"-regissøren David Fincher som står bak den amerikanske versjonen.

Til tross for gode anmeldelser verden over, ser det nå ut til at filmen ikke klarer å leve opp til de høye forventningene.

Les også:Viser toppløs Lisbeth Salander på filmplakat

Ingen drømmeåpning

I Hollywood blir en film regnet som en suksess så lenge den går med overskudd.

Spådommer om en film kommer til å gå i pluss eller ikke, blir ofte bedømt ut ifra åpningshelgen i USA, og nå kan Reuters avsløre at David Finchers film skuffer stort på "the box office".

Med et budsjett på rundt 100 millioner dollar, har filmen kun klart å spille inn ca. 32 millioner dollar siden premieren 20. desember.

Filmen har enda lang levetid på kino, og tallene fra verdensmarkedet er ennå ikke kommet inn, men ifølge amerikanske nettsteder spøker det nå for en amerikansk oppfølger.

Les også:Daniel Craig i gang med Milennium

800 millioner

Filmen er basert på den første boken i "Millenium"-trilogien, og ble spilt inn med stort hemmelighetskremmeri i Stockholm i 2010.

Stieg Larssons bøker skal ha solgt over 27 millioner kopier over hele verden, og den svenske filmatiseringen av "Menn som hater kvinner" skal ha spilt inn over 800 millioner svenske kroner verden over.