Ola Vigen Hattestad (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Ola Vigen Hattestad (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Hattestad vurderer å reise hjem

– Umiddelbart har jeg bare lyst til å reise hjem, sa Ola Vigen Hattestad (29) etter sprintexiten i Tour de Ski lørdag.

Hattestad tok seg ikke videre fra prologen under lørdagens etappe i Oberstdorf. 33.-plass holdt ikke til plass i utslagsrundene i den klassiske sprinten. Han var et snaut sekund fra plass blant de 30 beste.

Hattestad gikk på klister. Det ga for glatte ski, mente han. Det hører med til historien at de fleste valgte en klisterløsning uten at skiene ble like glatte som Hattestads.

– Dette var kjipt. Jeg hadde ikke feste i det hele tatt. Det var litt rart, for skiene fungerte bra under oppvarmingen, sa Hattestad om klisterblandingen.

Les også: Northug på andreplass - Teichmann overtok ledelsen i Tour de Ski

– Det var de skiene som ga feste i oppvarmingen, men i den andre bakken var det ingenting å sparke fra med, sa Hattestad, som med en oppgitt mine viste fram skiene sine til tidligere landslagskollega Tor Arne Hetland da han passerte pressen i intervjusonen.

Spesialsprinteren hadde heller ingen optimal oppladning. Han tilbrakte juleferien hos familien til den slovenske kjæresten Katja Visnar, og i oppladningen til touren ble han syk og måtte gå fire-fem dager uten trening. (©NTB)