Marit Bjørgen (Foto: Jussi Nukari/Ap)
Marit Bjørgen (Foto: Jussi Nukari/Ap)

Kowalczyk knuste Bjørgen: – Hun virker veldig sterk

Marit Bjørgen måtte nok en gang gi tapt mot Jystina Kowalczyk.

Oberstdorf (TV 2 Sporten): Justyna Kowalczyk var i en egen klasse i dagens sprint i Oberstdorf. Den polska jenta parkerte den norske skidronningen i finalen.

- Hun virker veldig sterk, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Bjørgen endte til slutt 3,2 sekunder bak Kowalczyk.

- Hun er jaggu seig. Kowalczyk er sterk. Hun springer jækla bra i bakkene. Jeg kom for langt frempå og jeg måtte slippe, sier Bjørgen.

LES: Northugs nyttårsforsett: – Stå opp til rett tid i morgen

Bjørgen mener Kowalczyk er favoritt til å vinne Tour de Ski.

- I utgangspunktet er hun en større favoritt enn meg. Hun har jo vunnet de to siste årene, sier Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på 3. plass.

Kowalczyk leder sammenlagt etter tre renn. Marit Bjørgen er nummer to, 22,2 sekunder bak den polske jenta. Therese Johaug ligger et drøyt minutt bak Kowalczyk.

Øvrige norske resultater:
7. Ingvild Flugstad Østberg
11. Heide Weng
18. Therese Johaug
30. Marthe Kristoffersen

Sammenlagt:
1. Justyna Kowalczyk
2. Marit Bjørgen (+22,2)
3. Therese Johaug (+1,01)

Vi fulgte damesprinten live:

Finale kvinner:
Kowalczyk ser veldig sterk ut med tanke på sammendraget også. Er tydelig i kjempeform.

15.49 Den polske jenta helt fullstendig overlegen i sprinten og knuser Marit Bjørgen. Uhrenholdt Jacobsen kommer seg inn til en tredjeplass.

15.48 Kowalczyk rykker igjen opp siste bakken og får en kjempeluke til Bjørgen som ligger på en klar andreplass.

15.47 Kowalczyk får luke til Bjørgen opp bakken. Uhrenholdt Jacobsen ligger langt bak. Kan Bjørgen komme i rygg igjen før siste bakken?

15.46 Da er finalen i gang. Kowalczyk tar føringen med en gang foran Ingemarsdotter og Bjørgen.

I kvinnenes finale får Bjørgen og Uhrenholdt Jacobsen følge av Ida Ingemarsdotter (SWE), Justyna Kowalczyk (POL), Jean Aurore (FRA) og Natalia Matveeva (RUS).

Semifinaler kvinner:
15.31 Bjørgen er best på oppløpet og vinner heatet foran Ingemarsdotter. Uhrenholdt Jacobsen kommer inn til fjerdeplass i heatet men har god nok tid til å gå videre til finalen.

15.30 Spennende og tett opp siste bakken. Bjørgen, Uhrenholdt Jacobsen, Matveeva fra Russland og Ingemarsdotter kjemper om teten inn mot spurten.

15.29 Bjørgen hekter ut fra startporten og må starte helt sist. Inn i den første bakken har Bjørgen likevel kommet seg frem og tar teten.

15.28 Den andre og siste semifinalen er igang, her har vi Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Ida Ingemarsdotter er kanskje den største utfordreren til de norske jentene.

15.26 Kowalczyk og Randall går inn mot spurten og enkelt avansement idet Randall faller inn mot oppløpet. Dermed går Aurore videre sammen med den polske jenten og Østberg blir nummer tre.

15.25 Kowalczyk har fått besøk av Randall og Aurore i toppen, Østberg sliter et stykke bak de tre i tet.

15.24 Kowalczyk tar føringen i heatet og får en luke til resten opp første bakken.

15.23 Semifinalene er igang og her har vi kanoner som Kikkan Randall, Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk samt Ingvild Flugstad Østberg.

Kvartfinalene kvinner:
14.54 Urenholdt Jacobsen vinner heatet lett. Johaug kommer inn til fjerdeplass og er ute av sprinten.

14.53 Uhrenholdt Jacobsen ser veldig sterk ut og leder heatet. Johaug ligger langt bak.

14.51 Blir spennende å se om de to andre norske vil hjelpe Johaug frem for å styrke hennes plass i sammendraget. Johaug sliter bakerst i feltet nå.

14.50 I det femte og siste heatet er det tre norske. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marthe Kristoffersen og Therese Johaug. Kan være viktig for Johaug å gå videre med tanke på sammenlagtseieren.

14.48 Bjørgen vant heatet lett foran Ingemarsdotter. De to tok føringen fra starten og Bjørgen ledet hele løpet foran svensken.

14.47 Bjørgen og Ingemarsdotter har luke ned til resten av feltet opp siste bakken.

14.46 Bjørgen rett i tet.

14.45 I det fjerde heatet så finner vi Marit Bjørgen. Bjørgen er nok sammen med Ida Ingemarsdotter den store favoritten i heatet.

14.43. Natalia Matveeva fra Russland vinner foran Jean. Saarinen kommer inn på tredjeplass med for dårlig tid til å kunne gå videre. Kan bli viktig i sammendraget.

14.42 Tre finske jenter med i heatet, men det er franske Aurore Jean som fører an. Saarinen ligger et stykke bak.

14.40 Heller ikke i det tredje heatet er det noen norske. Mest spennende er kanskje Aino-Kaisa Saarinen fra Finland.

14.38 Andre heat ble veldig spennende med Randall rett foran Kalla. Den svenske jenta lå langt bak før oppløpet, men imponerte i staking og tar seg videre til semifinale sammen med Randall.

14.35 I det andre heatet er det ingen norske. Men kanadiske Kikkan Randall og svenske Charlotte Kalla kan være spennende å følge.

14.33. Kowalczyk rykket tidlig og gikk mesteparten av heatet alene i tet. Østberg kom veldig nær på slutten og tok andreplassen bak den polske jenta. De to er dermed direkte kvalifisert videre.

14.30 Nå er det klart for første heat for jentene. Justyna Kowalczyk er med i dette rennet. Både Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg er også med her.