hilde
hilde

Hilde fra sykehuset: – Snakket nettopp med en spesialist, han var positiv

Tom Hilde med oppløftende melding på Twitter dagen etter det stygghet fallet

Tom Hilde skadet seg stygt da han falt i andre omgang av åpningsrennet i hoppuka. Nordmannen ble sendt til sykehuset i Immenstadt.

Omfanget av skaden er fortsatt noe usikkert og sportssjef Clas Brede Bråthen fortalte fredag at han fryktet det dreide seg om et brudd i ryggen.

Hilde positiv fra sykehuset
Tidlig lørdag kom det en oppløftende melding fra Hilde selv på Twitter.

– Snakket nettopp med en spesialist. Han var positiv. Vi får vente og se, skrev Hilde.

Hilde (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)
Hilde (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)

Spurte motorcrossstjerne om tips
Hilde selv prøver så godt han kan å holde motet oppe på sykehuset.

– Noen tips om hvordan komme se fort? Har vel vært i lignende situasjoner en gang eller to før, spurte Hilde verdensmester i motocross, Andre Villa, som selv har opplevd flere skader. I 2008 brakk motorscrosskjøreren begge beina i leggen under en konkurranse.

Kan trolig utskrives på lørdag
Hilde kan trolig skrives ut fra sykehuset om kort tid ifølge sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Hans situasjon er slik at han ikke trenger å være på sykehus på grunn av ryggbruddet. Det må vi tolke dit hen at han slipper operasjon, og det er det positive ved dette. Men han fikk skikkelig juling av en som var større enn ham, og han skal undersøkes nærmere for eventuelt andre skader, sa Bråthen til NTB.

Hele laget følger nøye med
Bråthen opplyste at hele laget følger Hildes situasjon nøye og at han trolig blir utskrevet fra sykehuset i Immenstadt i løpet av dagen.

– Det viktigste for laget er at vi kan komme tilbake og kjempe. Vi hadde alle en tøff dag i Oberstdorf fredag. Gutta er villige til å gi det lille ekstra for å lykkes i nyttårshopprennet, sa Bråthen.