Anna Lindhs drapsmann angrep igjen

Mijailo Mijailovic, som drepte Sveriges utenriksminister Anna Lindh i 2004, har stukket ned en medfange, melder Aftonbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mijailo Mijailovic ble tatt for drapet på den tidligere svenske utenriksministeren Anna Lindh.  (Foto: Scanpix/AFP, © ao)
Mijailo Mijailovic ble tatt for drapet på den tidligere svenske utenriksministeren Anna Lindh. (Foto: Scanpix/AFP, © ao)
En kilde i fengselet sier til avisa Aftonbladet at Mijailovic torsdag denne uken stakk ned en 21 år gammel medfange i magen med et skrujern.

– Det var på samme måte som han stakk utenriksminister Anna Lindh, forteller kilden til avisen.

Les også: Flaks at Lindhs drapsmann ble tatt

– De sto og ventet på å bli visitert for å kunne gå tilbake til avdelingen da Mijailovic plutselig overfalt offeret med et skrujern. Offeret bøyde seg framover, sjokkert, selvfølgelig. Og klærne ble blodige, sier øyenvitnet.

21-åringen er ført til sykehus med leverskader, og situasjonen skal være stabil.

Mijailovic (33) soner en livstidsdom i et fengsel i Kumla etter å ha angrepet og drept Lindh med kniv for sju år siden. Han har de siste årene vært innblandet i flere voldsepisoder, blant annet mishandlet han en medpasient på en rettspsykiatrisk klinikk i Sundsvall i 2005. (©NTB)