Bjørn Einar Romøren. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Bjørn Einar Romøren. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Romøren ble offer for annullering : – Ekstremt bittert

Bjørn Einar Romøren var kvalifisert for finaleomgangen da juryen annullerte omgangen. Hopp nummer to var langt fra like bra.

Oberstdorf (TV 2 Sporten): Bjørn Einar Romøren landet på 116 meter og var i utgangspunktet klar for finaleomgangen etter å ha slått østerrikske Martin Koch. Det var før juryen bestemte seg for å annullere omgangen.

LES: Hopprennet i Oberstdorf utsatt

I hopp nummer to landet Romøren på 102,5 meter. Koch hoppet 1,5 meter kortere, men østerrikeren havnet foran Hosle-karen på poeng.

Det ble langt fra den åpningen på hoppuka Romøren hadde sett for seg.

- Det er selvfølgelig ekstremt bittert, sier Romøren.

Han mener at forholdene slett ikke var noe bedre da han hoppet for annen gang.

- Det var et dårlig renn, men det var det jo for alle. Jeg kan ikke si at forholdene er annerledes nå. Både jeg og Koch fikk en skikkelig i tryne. Man blir litt oppgitt. Det har jo ikke akkurat gått på skinner så langt denne sesongen, sier Romøren.

LES: Lader opp med volleyball før hopprennet
LES: Bardal ber østerrikerne passe seg

Forhåndsfavoritten Gregor Schlierenzauer var en av dem som tjente på at det første hoppet ble annullert. Schlierenzauer landet på 103,5 meter, noe som ville skadet hans muligheter til en god sammenlagtplassering i hoppuka.

Romøren tror ikke at første omgang ble avlyst fordi nettopp Schlierenzauer misset. Østerrikes trener Alexander Pointner var blant dem som ivret for at omgangen skulle annulleres.

- «Pointeksen» (Alexander Pointner, Østerrikes trener red. anm.) er der hele tiden, men han har kanskje vært mer ivrig enn de fleste, avslutter Romøren kryptisk.

Kofler i tet - Bardal skuffet
Nordmennene leverte ikke opp mot sitt beste i 1. omgang av hoppukeåpningen, men har fire hoppere videre til finaleomgangen. Velta var beste nordmann på 7.-plass.Rune Velta hoppet 122,5 meter og hadde ingen problemer med å slå utfordreren Mitja Meznar i sin duell. Velta fikk 127,6 poeng mot slovenerens 109,3.

Tom Hilde var lengst av de norske utøverne med 123 meter og fikk 121,8 poeng. Det holdt til seier over tyske Andreas Wank og 10.-plass før finaleomgangen. Anders Bardal skuffet noe i Schattenbergbakken og landet på 120,5 meter. Han vant likevel suverent over David Winkler med 119 poeng mot tyskerens 84,5. Bardal er nummer 12 etter første omgang.

Også Vegard Haukø Sklett er klar for finaleomgangen i værutsatte Oberstdorf. Han tapte duellen mot Simon Ammann, men gikk videre som «lucky loser». Totalt ble han nummer 20.

Den østerrikske verdenscuplederen Andreas Kofler leder etter et hopp på 131 meter. Bak følger landsmannen Gregor Schlierenzauer og japanske Daiki Ito.