ny1-feil-fyrverkeri-F - Svea trekker tilbake fyrverkeribatteri fra markedet

Svea Fyrverkerier har oppdaget feil ved et av partiene av fyrverkeribatteriet «Bandit». Produktet kan være farlig, og derfor trekker selskapet alle partiene tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har dessverre oppdaget en konstruksjonsfeil ved et parti av Bandit som kan bety at om man ikke følger bruksanvisningen, så kan produktet være farlig, sier daglig leder Anders Sture i Svea Fyrverkerier.

Feilen gjør at om man ikke antenner sikkerhetsluntens ytterste spiss, kan det være fare for at hurtiglunten antennes direkte. Det kan medføre at batteriet øyeblikkelig vil begynne å skyte ut effektladninger, uten at brukeren vil ha tid til å trekke seg tilbake, opplyser Svea.

Om man derimot følger bruksanvisningen, er produktet ufarlig. For å være sikker på at ingen antenner lunten feil, har selskapet likevel trukket produktet fra markedet.

– Vi beklager denne feilen på det sterkeste, men er glade for at vi oppdaget den i tide. Heldigvis er det kun Bandit feilen er på, og de andre fyrverkeriproduktene våre er helt trygge å bruke. Vi oppfordrer uansett brukerne til å behandle alle fyrverkeriprodukter med respekt og å alltid ha på seg beskyttelsesbrillene når man nyter fyrverkeri, sier Sture.

De som allerede har kjøpt fyrverkeribatteriet, kan levere det tilbake til utsalgsstedet og få igjen pengene. (©NTB)