En person omkom i kollisjon

Føreren av en personbil mistet livet i en kollisjon med et vogntog på riksvei 2 sør for Kongsvinger fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en pressemelding fra Hedmark politidistrikt fikk politiet melding om ulykken klokken 14.27 fredag ettermiddag.

– En person omkom da en personbil kolliderte med et vogntog på riksvei 2 ved Granli, opplyser operasjonsleder Ragnar Øverland i Hedmark politidistrikt i pressemeldingen.

Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent. Veien på stedet var våt, men ikke glatt, ifølge politiet. Føreren av trekkvogna – en lastebil uten påhengsvogn eller slepvogn – kom uskadd fra ulykken.

– Han blir rutinemessig avhørt, men det er ingen mistanker mot ham, sier Pedersen.

Ulykken skapte store trafikale problemer på stedet. Trafikken ble omdirigert. Ulykkeskommisjonen ble rutinemessig varslet om ulykken.

Ulykken skjedde ved halv to-tiden ved Granli, rundt en mil fra sentrum av byen. Den 47-årige kvinnen var på vei nordover.

– Vitner har forklart at kvinnen kom over i feil kjørefelt. Der kolliderte personbilen i fronten på trekkvogna. Kvinnen omkom momentant, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Ulykkeskommisjonen ble rutinemessig varslet om ulykken, som skapte store trafikale problemer på stedet. Riksvei 2 mellom Eidskog og Kongsvinger har også tidligere vært rammet av en rekke ulykker.

(TV 2 / NTB)