ny2-dagmar-telefoni-internett-F - Over 2.500 er fortsatt uten fasttelefon

Over 2.500 kunder var fredag ettermiddag fortsatt uten fasttelefon og i underkant av 2.000 uten internett etter uværet Dagmars herjinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det kan ta tid før alt er tilbake til normalt, informasjonsrådgiver Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet til NTB.

Fortsatt er 2.660 kunder uten fasttelefon, 1.839 er uten internett og 92 basestasjoner for mobiltelefon er på landsbasis ute av drift.

– Det går riktige veien, men det er fortsatt mange som er uten telefon, internett og mobil, sier informasjonsrådgiver i Post- og teletilsynet, Elisabeth Aarsæther til NTB.

Kraftsituasjonen er i stadig bedring, noe som gjør at basestasjoner som har vært ute av drift, igjen tas i bruk, opplyser Post- og teletilsynet.

– De stedene der strømbrudd er problemet, for eksempel ved basestasjonene, vil det ordne seg så snart strømmen er tilbake. Andre steder er det skader som må repareres, og dette kan ta tid, sier Aarsæther, som ikke ser bort fra at noen kan måtte gå det nye året i møte uten både fasttelefon, mobil og internett. (©NTB)