ny1-telefonsalg-svindel-F - Advarer mot kalendersalg over telefon

Falske telefonselgere skal ha misbrukt navnet til flere ideelle, humanitære og kulturelle organisasjoner i forsøk på å selge kalendere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå går Norges Innsamlingsråd – som har over 50 organisasjoner som medlemmer – ut med en advarsel mot telefonsalgsvindelen.

– Henvendelsene gjelder salg av kalendre som angivelig skal gå til inntekt for fattige i Øst-Europa som trenger brensel og klær i møte med vinteren, forteller generalsekretær i Innsamlingsrådet, Leila Raustøl.

Oppringerne sier det haster, og at man vil få kalenderen tilsendt etter å ha betalt inn 350-400 kroner. De hevder at de ser på dataskjermen at vedkommende de har ringt til, har gitt bidrag til organisasjonene tidligere.

– I de sakene vi har blitt gjort oppmerksomme på, har oppringerne hatt problemer med å svare når de blir stilt nærmere spørsmål om hva de driver med, sier Raustøl.

Hun oppfordrer alle som får henvendelser som de oppfatter som mistenkelige, om å kontakte politiet og gjerne den organisasjonen selgerne utgir seg for å ringe på vegne av. (©NTB)