ny2-Stockman-utsettes-F - Ny utsettelse av Stockman-prosjektet

De tre Stockman-partnerne besluttet torsdag at det er nødvendig med ytterligere tid før det kan treffes en investeringsbeslutning for det gigantiske Stockmanfeltet i Barentshavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årsaken skal ifølge nyhetsbyrået Reuters være at de russiske myndighetene fortsatt ikke er villig til å gi de skattefordelene som russiske Gazprom, franske Total og norske Statoil mener er nødvendig for å sette i gang utbygging.

Pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil sier til NTB at de tre selskapene er enige om å arbeide videre for å kunne treffe en investeringsbeslutning før 1. april 2012.

– Det er nødvendig at russiske myndigheter bidrar til å lage rammebetingelser som tilfredsstiller kravene til gassproduksjon i Barentshavet og ilandføring til et område der det ikke finnes infrastruktur, sier Pedersen.

Under torsdagens styremøte i det felles utviklingsselskapet bekreftet både det russiske og det franske selskapet at de i likhet med Statoil vil fortsette å arbeide for å finne en løsning for Stockman-utbyggingen. Møtet ble avviklet i Moskva, og i en pressemelding etter møtet skriver selskapene at årsaken til utsettelsen er både omfanget og betydningen av dette gigantprosjektet. (©NTB)