Pavlovakaken er oppkalt etter den russiske ballett danserinnen Anna Pavlova, og er Vår Staudes spesialitet. (Foto: God morgen Norge)
Pavlovakaken er oppkalt etter den russiske ballett danserinnen Anna Pavlova, og er Vår Staudes spesialitet. (Foto: God morgen Norge)

Denne kaken skal Vår Staude servere på nyttårsfesten

Pavlovakaken er enkel å lage og imponerende å servere.

Romjulen har Vår Staude tilbrakt på fjellet, og på nyttårsaften skal programlederen på fest til venner. Med seg til festen bringer Vår sin spesialitet: Pavlovakaken.

– Pavlovakaken er veldig lett å lage. I tillegg er den imponerende, sier Vår, som ofte velger denne kaken når hun skal bringe desserten til festen.

God morgen Norge er tilbake på skjermen 3. januar. Da er vår på plass med sin nye makker, Reidar Buskenes.

Se den rørende avskjeden til Nils Gunnar Lie her.

Her er Vår Staudes oppskrift på pavlovakake

Marengsbunn

4 eggehviter

1/4 ts salt

250 g sukker

2 ts maisstivelse (maizena)

1 ts hvitvinseddik el bringebæreddik

Fyll

1 pk ferdig vaniljekrem

3 dl kremfløte

2 ss sukker

5 stk pasjonsfrukt

300 gram friske bær

Kaken skal stekes i cirka en time på 160 °C

Har du lyst på en eksotisk kokoskake? Her er oppskriften.

Eller hva med en herlig sjokoladedrøm?

Slik gjør du:

Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål.

Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker - litt av gangen.

Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst - men Ikke visp for lenge. Da blir blandingen kornete.

Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje.

Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform på 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake.

Vår anbefaler å ha den rundt 2,5 centimeter høy.

Stek kaken i ca.1 time på 160 °C - til bunnen er sprø på yttersiden og lys kremfarget.

Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.

Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over.

Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.

Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien og oppbevare den tørt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem.

Bruk frukt og bær etter sesongen.

Les om Manuela som sluttet i jobben for å bake cupcakes.

Slik får du perfekte cupcakes.