Mariann Thomassen2 (Foto: Roger Fosaas, © ps)
Mariann Thomassen2 (Foto: Roger Fosaas, © ps)

Mariann Thomassen ble offer for Dagmars herjinger

– Det jeg fikk se var brutalt.

For mange har det blitt en litt annerledes jul enn hva de fleste av oss nordmenn er vant til.

I flere dager har stormen Dagmar herjet langs den norske kysten, og etterlater seg skader for over 300 millioner kroner.

Blant de som fikk oppleve stormen på nært hold er tidligere Surferosa-vokalist Mariann Thomassen, som hadde tatt turen hjem til Stryn for å feire jul.

Les også: – Ja, jeg har fått kjæreste

– Totalt isolert

Det skulle vise seg å bli en uforglemmelig feiring.

«1.juledag blåste det opp til orkan i Stryn, vi hadde akkurat fått i oss middag då strømmen gjekk. Lite visste vi at det skulle gå 3 dagar før vi fekk kontakt med omverda igjen. Utan strøm og nett var vi totalt isolerte i bygda. Eg tok ein biltur etter orkanen for å sjå skadane etter herjingane... synet var brutalt» skriver hun på bloggen sin.

Bildene viser store ødeleggelser på blant annet hus, busskur, fotballbaner og skogholt.

Les også: Mariann i het flørt med ny mann

Bilulykke

Etter flere dager uten strøm bestemte hun seg til slutt for å dra til mer siviliserte strøk.

«3.juledag orka vi ikkje meir. Vi pakka bilen å reiste til Oslo. Det vart ei større utfordring enn vi hadde ana», skriver hun videre.

Den kjappeste vegen tilbake til Oslo er over Strynefjellet, men etter råd fra lokalbefolkningen kjørte Thomassen via Åndalsnes og Dombås. Der havnet hun midt opp i en bilulykke.

«Eit par hadde køyrt utfor vegen og inn i eit tre. Bilen låg smadra i grøfta like ved ein bekk. Begge to var i sjokk når vi møtte dei. Vi tilbaud dei skyss, og lykka var at dei var på veg til Åndalsnes, dit vi var på veg. Ingen av dei andre bilistane som stoppa ved ulykkesplassen tilbaud seg å køyre dei til lege eller til nærmaste bygd med strøm! Eg er ganske sjokka over haldninga til enkelte folk. Fy faen. E det muleg. Jula 2011 blir uforglemmeleg!» skriver hun oppgitt.

Les også: Mariann mener hun lider av schizofreni