birkedal4 (Foto: TV 2)
birkedal4 (Foto: TV 2)

Ti fornærmede i Birkedal-saken

Tiltalen mot Trond Birkedal innbefatter ti fornærmede unge menn. Blant annet er den tidligere Frp-politikeren tiltalt for seksuell omgang med en 15 år gammel gutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var VG Nett som onsdag meldte at også seksuell omgang med mindreårig, som Birkedal har nektet for, var en del av tiltalen.

Tiltalen ikke forkynt

Politiet vil foreløpig ikke bekrefte dette, men overfor NTB bekreftet også Birkedals forsvarer, advokat Arvid Sjødin, dette. De hadde da fått referert hovedinnholdet i tiltalen.

Politiadvokat Karsen Monsen i Rogaland politidistrikt sier torsdag at tiltalen fortsatt ikke er offisielt forkynt for Trond Birkedal (31).

Men han kan opplyse at saken til sammen innbefatter ti fornærmede. Alle er yngre menn eller gutter.

– I tillegg har vi henlagt forhold vedrørende to personer. Disse henleggelsene er påklaget, sier Monsen til NTB. Han sier tiltalen vil bli offentliggjort over nyttår.

Har erkjent filming

Birkedal har selv erkjent å ha filmet en rekke unge gutter i skjul på sitt eget bad i Stavanger.

Dette har en strafferamme på bøter eller fengsel i inntil ett år. Seksuell omgang med barn under 16 år, som Birkedal nekter for, har en strafferamme på seks års fengsel.

Sjødin sa til NTB onsdag kveld at Birkedal synes det er greit at også den påståtte seksuelle omgangen med en 15-åring ved et tilfelle i 2008 kommer opp for retten.

– Siden anklagene først er der, synes han det er greit at også dette blir prøvet, sa forsvareren.

BIRKEDAL TIL TV 2: – Tenkte ikke over at dusjfilmingen var ulovlig

LES OGSÅ: Knusende kritikk av Siv Jensen i Birkedal-rapport

583556

(©NTB)