Dwyane Wade (Foto: Chuck Burton/Ap)
Dwyane Wade (Foto: Chuck Burton/Ap)

Wade og Durant avgjorde thrillere

To av NBAs beste spillere viste klasse da de avgjorde hver sin kamp natt til torsdag.

Oklahoma City Thunder og Miami Heat er to av de store favorittene i årets sesong av NBA

Superstjerner avgjorde
Begge lagene er ubeseiret så langt i sesongen, men natt til torsdag var de avhengig av sine superstjerner for å beholde sine seiersrekker.

Thunder var på besøk i Memphis for å spille mot Grizzlies og Kevin Durant startet forferdelig med å bomme på seks av sine første syv skudd.

– Jeg startet forferdelig og trodde virkelig at jeg kom til å ha en forferdelig kamp etter mitt første skudd, det traff ikke ringen en gang. Men jeg bare fortsatte og hadde troen på meg selv hele tiden, sa Durant til ESPN.

Satte ni av ti skudd etter dårlig start
De to siste sesongers toppscorer klarte å komme tilbake og etter den dårlige starten satte Durant ni av de neste ti skuddene, endte på 32 poeng totalt, og avgjorde til slutt kampen med et par meget viktige straffer.

Thunder vant dermed 98–95 etter at lagets andre superstjerne Russel Westbrook hadde en helt forferdelig kamp. Point guarden bommet på alle sine 13 skudd.

Bobcats presset Heat
Miami Heat var på besøk i Charlotte for å spille mot Bobcats foran et rekordstort publikum på nesten 20 tusen tilskuere i Time Warner Cable Arena.

Kampen ble nok tøffere enn fjorårets tapende finalist hadde sett for seg.

Anført av D.J. Augustin og Gerald Henderson ledet Bobcats mesteparten av kampen og med hele 15 poeng til pause.

Lebron og Bosh store for Heat
NBAs kanskje største stjerne, Lebron James, holdt Heat inne i kampen med sine 35 poeng og fikk god hjelp av Chris Bosh som bidro med 25 poeng.

Men Heat lå under med ett poeng med 12 sekunder igjen, etter at Henderson hadde satt en trepoenger, var det en annen superstjerne som tok ansvar.

Wade overrasket da han ble bedt om å avgjøre
Dwyane Wade tok nemlig saken i egne hender og scoret på et tøft skudd med kun 2.9 sekunder igjen av kampen.

Wade hadde hatt en relativt dårlig kamp med kun åtte poeng før den viktige siste scoringen og var temmelig overrasket over at det var han som fikk ansvaret på slutten.

– Da treneren tegnet opp hva vi skulle gjøre ble jeg sjokkert fordi Lebron hadde spilt skikkelig bra. Jeg var ikke i flyten og holdt på å si at Lebron burde gjøre det, men så tenkte jeg at dette vet du hva, dette fikser jeg, sa Wade til ESPN etter kampen.

Dermed er både Thunder og Heat fortsatt ubeseiret i NBA.