SJARMERENDE 40 ÅRING: Hoffekspert Kjell Arne Totland om Märtha Louise: ¿ Hun er utrolig sjarmerende når du møter henne.
SJARMERENDE 40 ÅRING: Hoffekspert Kjell Arne Totland om Märtha Louise: ¿ Hun er utrolig sjarmerende når du møter henne.

Kongeekspert: – Skulle ønske Märtha var mer prinsesse

– Hun er den i kongefamilien som gir mest av seg selv.

Kongeåret 2011 har vært innholdsrikt både i Norge og i resten av Europa. Bryllup, graviditet og en god porsjon skandaler er fasit når dette året går mot slutten.

Kongehusekspert og hoffreporter, Kjell Arne Totland, har oppsummert året som har gått i de kongelige kretser for «God kveld Norge», og vil de neste dagene snakke om de viktigste hendelsene fra året som har gått.

HOFFREPORTER: Kjell Arne Totland hilste på dronning Sofia av
  Spania og det norske kongeparet på en gallamiddag i Palacio Real i Madrid.
HOFFREPORTER: Kjell Arne Totland hilste på dronning Sofia av Spania og det norske kongeparet på en gallamiddag i Palacio Real i Madrid.
Totland har over 20 år bak seg som hoffreporter, og har dekket 23 kongelige bryllup, samtlige av kongeparets statsbesøk i utlandet, samt reist over hele verden med kronprinspar og prinsesser.

I dag oppsummerer vi året som har gått for prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Les også: – Hun har funnet en trygghet som hun utstråler i dag

Se intervjuet med hoffekspert Kjell Arne Totland i videoklippet ovenfor.

Veldig sjarmerende

– Märtha og Ari ser man ikke like mye til i kongelige sammenhenger som kongeparet og kronprinsparet. Märtha og Ari tilhører den utvidede kongefamilie, men de er ikke i samme grad en del av kongehuset. De representerer ikke i samme grad, men Märtha representerer i sitt spesialfelt som gjelder helse, handicapede og spesielle organisasjoner. Selv skulle jeg ønsker Märtha var mer prinsesse. Hun gjorde en fantastisk jobb den tiden hun var heltidsprinsesse. Jeg reiste masse med henne, og hun var den i kongefamilien som ga mest av seg selv. Det var veldig sjarmerende, sier Kjell Arne Totland i intervjuet med «God Kveld Norge».

NY BOK: Prinsesse Märtha Louise og venninnen Elisabeth Nordeng
  kommer med englebok-oppfølger i februar.
NY BOK: Prinsesse Märtha Louise og venninnen Elisabeth Nordeng kommer med englebok-oppfølger i februar.
Märtha Louise bruker mesteparten av tiden på sin private virksomhet - både «Engleskolen» og flere bokprosjekter.

– Den siste boken hun har drevet PR rundt i utlandet - den såkalte Engleboken - har blitt en stor suksess i utlandet. Mye av oppmerksomheten rundt henne i utlandet skyldes at hun er prinsesse, og det er de flinke til å benytte seg av. Hun er utrolig sjarmerende når du møter henne. Det vet jeg alle utlendinger også mener. Folk sto i kø i Italia for å få hennes signatur på boken hun har gitt ut.

– Det kan bli litt mye Ari

Märthas ektemann Ari Behn har også hatt stor suksess med sine prosjekter som forfatter.

Les også: Ari Behn hadde hemmelig møte med Snåsamannen

– Jeg har stor sans for Ari. Jeg synes Ari er en som viser at han har talent for lykke. Han er en veldig unorsk person som vi skal være glad for at vi har fått i kongefamilien og på kjendisfronten her hjemme. Noen synes vel det av og til blir litt mye Ari - og det innrømmer han jo selv. Av og til får han høre det fra sin kone og svigermor. Han forteller ofte om den siden ved seg selv, og ved livet i kongefamilien. Det viser at dette er en familie som oss andre på godt og på vondt, mener Totland.

PÅ SLOTTET: Märtha Louise og ektemannen Ari Behn på prinsessens
  40-årsdag. (Foto: Dmitry K.Valberg, RB/ANB, © ps)
PÅ SLOTTET: Märtha Louise og ektemannen Ari Behn på prinsessens 40-årsdag. (Foto: Dmitry K.Valberg, RB/ANB, © ps)
Märtha Louise fylte 40 år i september, og Totland mener hun stråler av lykke - både for det hun har utrettet personlig, og på familiefronten.

Les også: Dette gir Märtha barna i julepresang

– I år fylte Märtha 40år, og vi ser at hun lever et lykkelig familieliv, og at hun er glad i mannen hun har funnet og de tre døtrene hun har fått. Jeg så intervjuet hun gjorde i forbindelse med sin 40 års dag, og ble veldig sjarmert. Hun snakket om at hun ikke alltid trivdes i den kongelige rollen som barn. VI har visst en del om dette, men ikke at det stakk så dypt. Hvis det stakk så dypt, synes jeg hun klarte det med bravur den gangen. Men jeg forstår at som ungt medlem av kongefamilien kan det være vanskelig med den type oppmerksomhet rettet mot seg, sier hoffeksperten til «God Kveld Norge».