faremo-sunnmøre-F - Faremo på plass på Sunnmøre

Justisminister Grete Faremo (Ap) kom onsdag formiddag til Ålesund og Sunnmøre for å se og høre mer om uværet Dagmars herjinger på Nordvestlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesmann Lodve Solholm (Frp) og konstituert politimester i Sunnmøre, Ingar Bøen, møtte statsråden da hun ankom Vigra flyplass utenfor Ålesund rett før klokken 12 onsdag. Da Faremo kom ut av flyet, var det bare en laber bris igjen av uværet som har rast over Nordvestlandet de siste dagene.

– Jeg tror alle er berørt av det vi har sett de siste dagene, og jeg mener det er nyttig å komme hit og få et førstehåndsinntrykk av de skadene Dagmar har gjort, sier Faremo til NTB om målet med onsdagens besøk.

– Jeg håper å få snakke med så mange som mulig som har deltatt i dette arbeidet, ikke minst de som har hatt en koordinerende rolle, sier justisministeren.Første post på programmet er et møte med ordfører Charles Tøsse (H) i Stordal på indre Sunnmøre. Der skal statsråden få en orientering om ødeleggelsene og konsekvensene av romjulsstormen Dagmar.

På veien dit vil hun også med selvsyn få se noen av ødeleggelsene uværet førte til. I løpet av dagen skal Faremo også oppdateres om kraftsituasjonen på Sunnmøre og om konsekvensene for telenettet og kraftforsyningen når strømmen blir borte over lengre tid. Onsdag morgen var det fortsatt mange som var uten strøm og telefondekning etter uværets herjinger. (©NTB)