Petter Northug (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)
Petter Northug (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)

Petter Northug jr: – Vi er fem mann som kan vinne Tour de Ski

Petter Northug jr. er klar for Tour de Ski start torsdag. Skistjernen mener det er fem mann og én outsider til å vinne årets utgave av Tour de Ski.

Torsdag starter Tour de Ski i Oberhof, Tyskland. Petter Northug jr. er den største stjernen av dem alle i langrennssirkuset og regnes også av mange som den største favoritten til å vinne sammenlagt.

Les også: Både Ernst og Magnar Dalen tror Bjørgen vinner Tour de Ski

Tre andreplasser på rad
Det norske skiesset har tre andreplasser på rad fra touren. De kom i sesonger hvor det var mesterskap som ble prioritert av Northug jr. Denne sesongen handler alt om Tour de Ski.

Northug selv mener det er fem mann som kommer til å kjempe om sammenlagtseieren.

– Vi er fem mann, og én outsider. Cologna og Bauer så klart og Marcurs Hellner. Alle viser stigende form og Dario og Marcus vil kunne ta mye poeng på sprintene. Så er det franskmannen Magnificat. Han er skummel om han er i diskusjonen foran finalen i slalåmbakken, forteller Northug jr. til Vi Menn.

– Må være rå i hodet
Nordmannen er klar på hva som er viktig for å kunne være med å kjempe om sammenlagtseieren.

– Det er viktig å henge med fra starten i Oberhof og Oberstdorf. Man må være rå i hodet i forhold til å prioritere hvile. Mat og drikke er viktig. Det er utfordrende å få i seg nok mat og drikke når man blir skikkelig sliten.

Trenger to minutter
Til Vi Menn forteller også 25-åringen at det er flere han frykter opp den siste bakken og at han trenger et stort forsprang før slalåmbakken i Val di Fiemme for å føle seg sikker på seier.

– Russerne Babikov og Legkov er gode, Magnificat det samme og Bauer har jo vist at han kan være en maskin i den slalåmbakken. Et halvminutt er ingenting, da er bikkjene der med én gang. Et minutt er bra, og det må i hvert fall utnyttes for å mørne de andre. Men trygg føler jeg meg ikke før det er over to minutter.