GRAVID: Kronprinsesse Victoria og Daniel venter barn i mars, men hoffekspert Kjell Arne Totland mener babyen kommer til verden før den annonserte terminen. (Foto: David Sica, © TS)
GRAVID: Kronprinsesse Victoria og Daniel venter barn i mars, men hoffekspert Kjell Arne Totland mener babyen kommer til verden før den annonserte terminen. (Foto: David Sica, © TS)

– Hoffet bløffer om fødselsterminen

Kongeekspert Kjell Arne Totland tror den svenske tronarvingen kommer til verden tidligere enn annonsert.

Kongeåret 2011 har vært innholdsrikt både i Norge og i resten av Europa. Bryllup, graviditet og en god porsjon skandaler er fasit når dette året går mot slutten.

Kongehusekspert og hoffreporter, Kjell Arne Totland, har oppsummert året som har gått i de kongelige kretser for «God kveld Norge», og vil de neste dagene snakke om de viktigste hendelsene fra året som har gått.

HOFFREPORTER: Kjell Arne Totland hilste på dronning Sofia av
  Spania og det norske kongeparet på en gallamiddag i Palacio Real i Madrid.
HOFFREPORTER: Kjell Arne Totland hilste på dronning Sofia av Spania og det norske kongeparet på en gallamiddag i Palacio Real i Madrid.
Totland har over 20 år bak seg som hoffreporter, og har dekker 23 kongelige bryllup, samtlige av kongeparets statsbesøk i utlandet, samt reist over hele verden med kronprinspar og prinsesser.

I dag oppsummerer vi året som har gått for det svenske kongehuset, som har vært preget av en rekke skandaler de siste par årene.

Se intervjuet med hoffekspert Kjell Arne Totland i videoklippet ovenfor.

– Glad året snart er omme

– Kong Carl Gustaf er vel glad for at året snart er omme. Skandalene rundt Carl Gustaf har preget mediedekningen de kongelige i Sverige i svært stor grad i 2011. Det begynte i 2010 med skandaleboken om monarken, med påstander om både elskerinner, nattklubbesøk og mafiakontakter. Vi vet ikke ennå hvor mye av dette som medfører riktighet. Men nok har blitt bekreftet fra en ung artist som har hatt et forhold til kongen. Kongen har i perioder opptrådt klanderverdig, mener hoffekspert Kjell Arne Totland ovenfor «God Kveld Norge».

Les også: Eksperter mener kongens sexklubbilder er manipulerte

SKANDALER: Kong Carl Gustaf.
SKANDALER: Kong Carl Gustaf.
Til tross for skandalene omkring svenskekongen, mener Totland at det er de gledelige nyhetene omkring kronprinsesse Victorias graviditet som er mest minneverdig.

– Offisielt skal den nye arvingen i familien Bernadotte komme i mars, men jeg tror kanskje babyen kommer før det - ihvertfall ser det slik ut på Victoria. Det har vært spekulasjoner om tvillinger, men jeg tror heller det er hoffet som har forsøkt å bløffe oss for at hun skal få fred på tampen av svangerskapet. Det har vi også sett i andre kongehus, også her hjemme har fødselene hatt en tendens til å komme før de har vært annonsert, sier Totland.

Les også: Kronprinsesse Victoria viser frem babymagen

– Madeleine fortjener ikke all kritikken

GRAVIDE: Kronprinsesse Victoria og Daniel.
GRAVIDE: Kronprinsesse Victoria og Daniel.
Prinsesse Madeleine har også slitt med sitt de siste årene. Hennes forlovede Jonas Bergström ble beskyldt for utroskap. Forlovelsen ble brutt og prinsessen rømte til New York.

– Det er ikke lett for noen å være forlovet, og oppleve at forloveden blir tatt i utroskap. For en kjent person er det enda verre - og for en kongelig person må det være fryktelig vanskelig. I tillegg til den private sorgen hun har følt - Ikke tvil om at Jonas Bergström var Madeleines store kjærlighet. Ikke lett å måtte fronte offentligheten i en slik fase av sitt liv. Derfor er det ganske urettferdig å se all kritikk hun får i svenske medier for at hun oppholder seg i New York, mener Totland.

Les også: Slik er prinsesse Madeleines nye liv i USA