FIKK SPARKEN: Teitur Thordarson fikk sparken i Vancouver Whitecaps. (Foto: DARRYL DYCK/Ap)
FIKK SPARKEN: Teitur Thordarson fikk sparken i Vancouver Whitecaps. (Foto: DARRYL DYCK/Ap)

Tidligere tippeligatrener drar østover

Etter det TV 2 Sporten erfarer skal Teitur Thordarson være klar for et eksotisk trenereventyr.

59 år gamle Teitur Thordarson har en lang spiller- og trenerkarriere bak seg, og har siden 1988 vært nært knyttet til Norge gjennom diverse treneropphold i Brann, Lyn, Lillestrøm, Grei og Ull/Kisa.

Til India
Etter å ha tilbrakt tre år i Canada, før han fikk sparken i Vancouver Whitecaps FC i våres, skal Thordarson nå være klar for sitt tredje kontinent som fotballtrener. Han er svært nær kontrakt med en klubb i India.

– Det vil jeg ikke kommentere noe særlig, men jeg kan bekrefte at jeg er i forhandlinger om en trenerjobb i det du kan kalle et eksotisk land, svarer 59-åringen når TV 2 Sporten tar kontakt tirsdag.

– Jeg er i forhandligner med en klubb, men det gjenstår fortsatt en del formaliteter. Når man vurderer å gi seg hen i en annen fotballkultur er det en del spørsmål det er ålreit å få svar på før man sier 100 prosent ja, informerer han.

– Som hva da?

– Nei, det være seg hva slags rammer man skal jobbe under, hvilke spillere man kan hente, den type ting. Det gjelder å ikke bli overrasket når man tiltrer. Eller, overrasket blir man vel uansett, men det er lurt å ta sine forholdsregler, sier Thordarson.

LES OGSÅ: Thordarson fikk sparken

I kontakt med norske klubber
Islendingen med 41 landskamper som spiller er nært knyttet til Norge, landet han kom til for 23 år siden. Derfor var det naturlig for ham å flytte tilbake til Oslo da oppholdet i Vancouver tok slutt tidligere i år. Siden har 59-åringen vært på utkikk etter ny jobb, og det har også vært interesse fra norske klubber.

– Jeg har vært i kontakt med flere klubber, ja, sa Thordarson da TV 2 Sporten snakket med ham for knappe to uker siden.

Nå tyder likevel mye på at det kan bli en helt ny tilværelse i indisk fotball som blir neste eventyr for trenernomaden. Han vil ikke bekrefte hva slags klubb eller nasjon det er snakk om, men at en avklaring er nært forestående er Thordarson villig til å innrømme.

– Jeg håper det siste faller på plass før nyttår. Ring meg igjen om et par-tre dager og jeg har mer informasjon til deg, sier Thordarson.

Indisk fotball har aldri vært noe å skryte av, og på tross av at landet er verdens nest største målt i antall innbyggere, er ikke fotballandslaget bedre enn nummer 162 på den siste FIFA-rankingen. Nå skal den nasjonale serien rustes kraftig opp etter modell av den amerikanske Major Soccer League.