«DAGMARS» HERJINGER: Stormen har ført til store strømbrudd i deler av Norge. Heldigvis er strømmen på vei tilbake flere og flere steder.  (Foto: Arne Rovick / TV 2)
«DAGMARS» HERJINGER: Stormen har ført til store strømbrudd i deler av Norge. Heldigvis er strømmen på vei tilbake flere og flere steder. (Foto: Arne Rovick / TV 2)

Fremdeles mange uten telefon etter Dagmar

Det er fortsatt strømbrudd og store problemer med telenettet i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men etter hvert som strømmen kommer tilbake, dukker også summetonen opp igjen.

– Vi ser at tallet på sentraler og mobilstasjoner som er ute av drift er på vei nedover, og det er gode nyheter. Det er også som forventet, nå som strømmen kommer tilbake flere og flere steder, sier pressevakt Atle Lessum i Telenor til NTB tirsdag formiddag.

Les også: Ras-faste busspassasjerer reddet med båt

Han forklarer at mye av utstyret som er satt ut av spill etter uværet Dagmar, starter automatisk når strømmen kommer tilbake.

– Det kan selvfølgelig være at det er feil på vårt utstyr også, men vi er avhengige av å se hva som skjer når strømmen blir slått på før vi kan gå videre og lete etter eventuelle feil hos oss, forklarer Lessum.

Les også: Bergensbana er framleis stengt

Det er først og fremst Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som er rammet, men Lessum har ikke noen tall på hvor mange sentraler eller abonnenter som er berørt. Hos konkurrenten NetCom er 110 basestasjoner i de to fylkene ute av drift, 60 i Møre og Romsdal og 50 i Sogn og Fjordane, skriver Sunnmørsposten.

(©NTB)