Ricky Rubio (Foto: Jim Mone/Ap)
Ricky Rubio (Foto: Jim Mone/Ap)

Durant ødela debuten for Rubio

Kevin Durant og Oklahoma City Thunder spolerte Ricky Rubios NBA-debut.

Selv om Ricky Rubio bare er 21 år har det lenge knyttet seg spenning til hvor bra spanjolen kan gjøre det i NBA.

Vanvittig talent
Point guarden ble den yngste spilleren noensinne til å spille i den spanske ligaen da han debuterte som 14-åring og har av mange blitt regnet som et av de største talentene noensinne i europeisk basketball.

Da Spania i 2006 slo Russland 110–106 i U16 EM-finalen hadde Rubio utrolige 51 poeng, 24 returer, 12 assists og 7 steals.

Draftet i 2009 men ville ikke dra
Rubio ble draftet av Minnesota Timberwolves tilbake i 2009, men ønsket ikke å spille i NBA med engang og signerte en kontrakt med Barcelona like etter. Siden har det vært mye frem og tilbake om NBA-fremtiden og ikke før mai i år ble Rubio enig med Timberwolves om å spille i USA.

Les også: Ricky Rubio til NBA

Det har vært stor diskusjon rundt hvilke forhåpninger man skulle ha til Rubio foran hans debut i det som uten tvil er verdens beste basketball-liga. Mange eksperter mente at han kom til å få et sjokk ettersom den amerikanske ligaen er mye mer fysisk enn den europeiske, mens andre mente at Rubio allerede har så mye erfaring fra spansk serie og landslagsspill at ungutten vil takle det godt.

Durant kampens store spiller
Og mandag fikk endelig Timberwolves-fansen se 21-åringen i aksjon da hjemmelaget tok imot Oklahoma City Thunder og deres superstjerne Kevin Durant.

Det ble en spennende kamp i Target Center og Durant ble kampens store spiller med 33 poeng.

Thunder regnes blant favorittene til å vinne årets forkortete sesong og vant kampen 104–100.

Lagt merke til av Lebron
Hjemmefansen fikk likevel se mye positivt fra Rubio som noterte seg for seks poeng og seks assists, et par av assistene ble særdeles godt tatt imot av publikum på tribunen og også lagt merke til av andre stjerner i NBA.

– Rubio kan virkelig sentre ballen, skrev Lebron James på Twitter under kampen.