Vibeke Skofterud (Foto: Darko Bandic/Ap)
Vibeke Skofterud (Foto: Darko Bandic/Ap)

Skofterud og Johnsrud Sundby går glipp av Tour de Ski

Maritin Johnsrud Sundby og Vibeke Skofterud er forkjølet og går glipp av Tour de Ski.

Både Vibeke Skofterud og Martin Johnsrud Sundby er forkjølet og blir ikke med i Tour de Ski.

– Vi håper de to er i såpass bra form at de kan dra i morgen, sa sportssjef Vidar Løfshus til TV 2 Sporten tirsdag formiddag.

Han understreket at hverken Skofterud eller Johnsrud Sundby er alvorlig syke, men for å delta i dette etappeløpet må man være i skikkelig slag.

Og senere på dagen bekrefter han at det ikke blir noen deltakelse i Tour de Ski.

– Dette var j... kjipt. Men jeg forstår jo at med tanke på resten av sesongen så er sikkert dette det mest fornuftige. Avgjørelsen om ikke å gå er tatt i samråd med Egil Kristiansen og min personlige trener Steinar Mundal. Jeg hadde veldig lyst til å reise ned og prøve meg, men de to mente at det kunne ødelegge mer av sesongen.

– Etter en god start på sesongen, har jeg gledet meg i lang tid til Tour de Ski, men her må man gjøre alt man kan for å holde humøret oppe og etter hvert begynne å trene igjen. Jeg sliter litt med hoste, og må bare innse at det blir Tour de Ski uten meg i år, sier Skofterud.

Tour de Ski begynner i Oberhof i Tyskland med prolog 29. desembe og avsluttes med klatring opp alpinbakken i Val di Fiemme søndag 8. januar.

Ingen nordmenn har ennå vunnet Tour de Ski.