Conor Sammon ble utvist etter denne duellen med Michael Carrick. (Foto: JON SUPER/Ap)
Conor Sammon ble utvist etter denne duellen med Michael Carrick. (Foto: JON SUPER/Ap)

Wigan-manageren raser: – Det er ikke noe som kan forsvare et rødt kort

Wigan-manager Roberto Martinez mener dommer Phil Dowd drepte Wigans sjanser mot Manchester United med en hårreisende utvisning.

Manchester United - Wigan 5-0:

Kampen var bare 38 minutter gammel da Michael Carrick holdt seg til ansiktet etter en duell med Wigan-spissen Conor Sammon.

Dommer Phil Dowd hadde sett noe ingen andre hadde sett og sendte Sammon rett i dusjen.

LES OGSÅ: Nådeløse United utnyttet dommerfeil

– Det var vendepunktet i kampen, mener Wigan-manager Roberto Martinez etter kampen.

Manchester United ledet allerede 1-0 da episoden inntraff, men Martinez mente Wigan var i ferd med å komme inn i kampen og hadde alle muligheter til å få med seg ett poeng fra Old Trafford.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Utvisningen er rett og slett feil avgjørelse. Uansett hvordan du ser på det, så er det feil. Det er synd for alle.

– Conor Sammon og Michael Carrick kjemper for å få tak i ballen. Om det er kontakt eller ikke? Fotball er en kontaktsport, sier spanjolen.

Se intervjuet med Roberto Martinez i Play

Dowd mente Sammon plantet albuen i ansiktet til Manchester United-spilleren, men der er Martinez helt uenig med kamplederen.

– Det er ingen albue og det er ikke noe bevisst. Det er ikke noe som kan forsvare å gi et rødt kort. Jeg ville blitt overrasket dersom han ga et frispark. Michael Carricks reaksjon tiltrakk seg sikkert dommerens oppmerksomhet, men å gi rødt kort er bare helt umulig, sier spanjolen.

Wigan-sjefen konkluderer altså med at utvisningen ble avgjørende for kamputfallet, og er nå svært skuffet på vegne av alle fotballsupportere.

– Jeg er skuffet for alle som så kampen. Man ønsker å se god fotball og to lag som vil vinne kampen. Denne avgjørelsen drepte kampen, avslutter han.