stokestreken
stokestreken
Premier League

Stoke millimetre unna seiersmålet

Gabriel Agbonlahors redning på streken sørget for at Aston Villa fikk med seg poeng fra Britannia.

Stoke - Aston Villa 0-0

Å kalle Stoke - Aston Villa for en sjansefest blir å overdrive ganske kraftig. Det var heller ikke forventet fra lagene som hadde scoret henholdsvis 18 og 19 ganger før mandagens Boxing Day-møte mellom de to. Men begge lagene hadde likevel store nok muligheter til at de burde avgjort kampen i sin favør.

Det var Aston Villa som var nærmest nettsus i førsteomgang da Emile Heskey brukte musklene sine på en corner og fikk styrt en heading mot målet. Til Heskeys store skuffelse traff ballen utsiden av stolpen.

Se videosammendrag øverst i saken!

En sjansefattig førsteomgang ebbet ut i til 0-0, men det tok ikke lang tid etter sidebytte før Villa var på farten igjen. Gabriel Agbonlahor satte fart opp langs høyrekanten og fikk slått ballen inn i boksen. Der ventet innbytter Nathan Delfouenso, men en god benparade fra Thomas Sørensen hindret 20-åringen fra å sette kulen i mål.

Stoke er kjent for å skape mer etter pause, noe som viste seg å stemme også mot Villa. Kampens desidert største sjanse var det nemlig hjemmelagets Marc Wilson som fikk etter drøyt 69 minutter.

Les også: Nådeløse United utnyttet dommerfeil

Wilson raget høyest på en corner og stanget ballen mot Villa-målet. Også for Wilson var det lyden av ball mot metall som ga gjenklang på Britannia, men ballen traff på undersiden av tverrliggeren og var fortsatt på vei over streken. Der ventet imidlertid Gabriel Agbonlahor. Ballen traff ham i brystet før den ble klarert av en medspiller.

Se videoen og døm selv. Mener du at ballen var inne?

Stoke-spillerne strakte armene i været og mente at ballen var over linjen, men dommeren valgte å la spillet gå videre. Reprisene viste at dommer Mark Clattenburg sannsynligvis tok den riktige avgjørelsen, men det var snakk om svært små marginer.

Nærmere kom ingen av scoring. Uavgjorresultatet betyr at Villa fortsatt bare har vunnet én eneste bortekamp så langt denne sesongen og på ingen måte har helt trygg avstand ned til nedrykksstriden.