nigeria-frykt-F - Frykten griper om seg i Nigeria

Frykten griper om seg i de nordlige delene av Nigeria etter at 40 mennesker ble drept i flere angrep mot kirker 1. juledag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hundrevis av mennesker prøvde mandag å rømme fra Damaturu på grunn av frykt for nye angrep og sammenstøt mellom politi og islamister.

Samtidig ble et 30-tall butikker tilhørende kristne, et supermarked og boligen til en kristen leder satt fyr på i nabobyen Potiskum sent søndag kveld.

Den islamistiske bevegelsen Boko Haram har stått bak en rekke angrep på kristne i det nordlige Nigeria den siste tiden, men noen eksperter sier at angrepet på den katolske kirken St. Theresa i Madalla utenfor Abuja søndag innebærer en alvorlig opptrapping i et land som er delt mellom muslimer i nord og kristne i sør.

Regjeringen la skylden for tre angrep søndag på Boko Haram, blant dem selvmordsangrepet mot kirken ved Abuja akkurat da julemessen var over, der 35 mennesker ble drept.

Et angrep på en annen kirke og et selvmordsangrep i nordøst kostet også menneskeliv, og en tredje kirke ble også angrepet uten at noen ble drept eller skadd. (©NTB)