evertonstraffe
evertonstraffe
Premier League

Webbs grove straffefeil fikset Everton-poeng

Leon Osman bommet på ballen og traff gresset - fikk straffespark.

Sunderland - Everton 1-1

Sunderland-manager Martin O'Neill har nok litt av hvert han ønsker å fortelle Howard Webb etter at Boxing Day-kampen mot Everton endte 1-1. Situasjonen som ledet til et avgjørende straffespark for Everton var nemlig av det meget spesielle slaget.

«The Black Cats» lå an til å ta sin tredje seier på fire kamper etter at innbytter Jack Colback hadde sendt dem i ledelsen før pause, men Howard Webb ville te annerledes.

Les også: City rotet bort United-forspranget
Les også: Nådeløse United utnyttet dommerfeil

Fire minutter etter pause var Leon Osman på full fart inn i Sunderlands sekstenmeter, men gikk i bakken før han fikk sendt avgårde et skudd. Dommer Webb brukte noen sekunder på å tenke seg om før han pekte på straffemerket. Det var nok ikke hans beste avgjørelse.

Reprisen viste nemlig at grunnen til at Osman gikk i bakken var at han sparket ned i gresset på Stadium of Light. Verken Wes Brown eller Lee Cattermole så ut til å være i nærheten av den lille midtbanespilleren. Leighton Baines takket for muligheten og satte inn utligningsmålet.

Se straffesparksituasjonen og andre høydepunkter i videovinduet øverst!

Flere mål ble det ikke i kampen, men det er nok flere Sunderland-suppportere som mener at det bare var Colbacks scoring i førsteomgang som burde stått igjen på måltavlen etter kampslutt.