Ole Gunnar Solskjær (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)
Ole Gunnar Solskjær (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)

Solskjær elsker familielivet i Kristiansund

Ser for seg flere år som Moldetrener.

Ole Gunnar Solskjær har funnet seg godt til rette i Kristiansund, etter å ha flyttet dit fra England. Til VG forteller Molde-treneren, og den tidligere Manchester United-spilleren, at hele familien trives veldig godt.

Les også:Her er årets lag i Tippeligaen

– Det har vært veldig kjekt å se hvordan ungene har det hjemme. Det er en helt annen type oppvekst her. Det er en oppvekst jeg og Silje har hatt begge to, og det var hovedgrunnen til at vi flyttet hjem, sier han.

Solskjær og kona Silje har tre sønner, Noah, Karna og Elijah.

Fotball hele tiden

I England måtte sønnene til Molde-treneren sitte i bil i halvannen time for å komme seg til skolen, mens i Kristiansund er det bare fem minutter til skole og nærmeste lekekamerat.

– Nå kommer venninner og kompiser og banker på døren. Det går egentlig ikke an å sette noen pris og ord på hvor viktig den verdien er. Du ser hvor kjekt de har det, sier han til avisen.

Les også:Solskjær hylles av Beckham

Fotballinteressen har for øvrig gått i arv i det Solskjærske hjem.

– Det er fotball hele tiden. Når jeg kjører hjem, så er det rett på treningsøkt med Noah på Clausenengens «Gutter 2000». Og så er det Karna som skal spille fotball, forteller han.

Hjemme best

Solskjær ser for seg flere år som Moldetrener, og det er ingen tvil om at han har fått en flying start. Molde vant seriegullet i år og det er heller ingenting å si på lønnen. Han har en årslønn på 2,4 millioner kroner. En bonus ble også lovet: én million rett i lomma om Molde tok seriegull.

Les også:Solskjær kan feire gullet med 3333 champagneflasker

Det virket for mange som et uoppnåelig mål, det hadde tross alt aldri før skjedd i Molde fotballklubbs 100 år lange historie. Og Solskjær selv hadde kun trenererfaring fra et reservelag.

Men Solskjær ville ikke la Molde gå 100 år uten seriegull. Han kom tilbake, skapte entusiasme, sikret gullet og innkasserte én million bonuskroner.