Derrick Rose (Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters)
Derrick Rose (Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters)

Slåsskamp, spenning og herlige dunker – NBA-sesongen har startet

Søndag startet verdens beste basketball-liga etter nesten seks måneder med lockout. På menyen 1. juledag var det oppgjør blant flere av favorittene.

Basketballfans verden over har ventet lenge på å få se verdens beste liga. Siden juli har en konflikt mellom eierne av klubbene og spillerne ført til en lockout og dermed ble sesongstart utsatt fra 1. november til 25. desember.

Flere storoppgjør
Søndag startet dermed sesongen og flere av denne sesongens store favoritter barket sammen allerede på første dag av grunnspillet.

New York blir av mange regnet som basketballens mekka og endelig har storbyen et lag som igjen kan blande seg inn i toppsjiktet i NBA. Forrige sesong flyttet superstjernene Amare Stoudemire og Carmelo Anthony til «the Big Apple» og denne sesongen har de i tillegg forsterket laget med Tyson Chandler som vant sluttspillet med Dallas Mavericks forrige sesong.

Anthony dominerte
Boston Celtics var gjester i New York og det betyr vanligvis problemer for Knicks. Forrige sesong vant Celtics alle fire kampene i grunnspillet mot Knicks og slo de også enkelt ut av sluttspillet.

Hjemmelaget så ut til å være mest tent for kampen og ledet på et tidspunkt med hele 17 poeng. Anført av Rajan Rondo og Ray Allen i tredje periode kom Celtics tilbake og den siste perioden ble en klassiker.

Carmelo Anthony gjorde hva han ble hentet til New York for å gjøre og førte hjemmelaget til seier med hele 37 poeng.

Hater å tape
Tapet ble ikke godt tatt imot av seiersvante Celtic-spillere og etter kampen var det like før det brøt ut i slåsskamp mellom New Yorks Bill Walker og Bostons Kevin Garnett.

Bill Walker (Foto: Bill Kostroun/Ap)
Bill Walker (Foto: Bill Kostroun/Ap)

Finalistene møttes
I Dallas fikk forrige sesongs mestere, Mavericks, endelig heist banneret som viser at de er regjerende mestere. På andre siden av banen sto de tapende finalistene Miami Heat.

Heat, anført av en Lebron James i storform, gjorde hva de kunne for å ødelegge dagen for Mavericks og kampen i realiteten over til pause da bortelaget ledet med 21 poeng. James hadde 37 poeng og Miami Heat viste for alvor at de blir å regne med også denne sesongen.

Rose avgjorde
Los Angeles Lakers har stort sett vært blant de store lagene i NBA og hatt monopol som storebror i sin egen by. Denne sesongen er det derimot Los Angeles Clippers som regnes som byens beste lag

Dermed hadde Lakers noe å bevise da de startet sin sesong med hjemmekamp mot Chicago Bulls og forrige sesongs beste spiller, Derrick Rose.

Lakers manglet centeren Andrew Bynum som har en suspensjon på fire kamper, men anført av Kobe Bryants 28 poeng gjorde Lakers hva de kunne for å vinne kampen.

Med 20 sekunder igjen ledet Lakers med ett poeng da Derrick Rose viste hvorfor nettopp han ble kåret til NBAs beste spiller forrige sesong. En lekker scoring sørget for at Bulls startet sesongen med en 88-87-seier.