SKAPER PROBLEMER: Stormen Dagmar har ført til problemer i trafikken og for fergene i Norge. Dette bildet er fra Storholmen på Hustadvika, Farstad.  (Foto: Tone Venaas)
SKAPER PROBLEMER: Stormen Dagmar har ført til problemer i trafikken og for fergene i Norge. Dette bildet er fra Storholmen på Hustadvika, Farstad. (Foto: Tone Venaas)

Julereisende må gi tapt for Dagmar

Både hurtigruter, danskeferje og tog må søndag søke ly for å unngå Dagmars vrede. Mange får julereisen ødelagt av ekstremværet som feier over Skandinavia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag besluttet Hurtigruten å innstille sørgående avgang med MS Kong Harald fra Trondheim. Dermed ligger to av selskapets skip uvirksomme i trønderhovedstaden. Lørdag måtte nemlig MS Trollfjord gi tapt mot ekstremværet og bli liggende til kai i Trondheim. Til sammen er over 400 passasjerer værfaste i byen, melder NRK.

LES OGSÅ: «Dagmar» og «Cato» skaper trøbbel – utvider ekstremværvarselet

– Vi hadde en mistanke om at dette kom til å skje. Skipet la ut fra Rørvik i natt, men har hatt en tøff tur over Folla. Med det været som er meldt, så er det mest forsvarlig å legge til kai i Trondheim, forteller informasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten.

Høye bølger

Etter at uværet Cato er i ferd med å roe seg ned, er det nå etterfølgeren Dagmar som setter en stopp for juleseilingene og sørger for at folk og fe må holde seg innendørs – og på land.

Sjekk været det neste døgnet der du bor

– Prognosene tilsa at de største bølgene ville bli på 10-11 meter. Når bølgene slår inn i siden på båten, blir det veldig ubehagelig for passasjerene. Det var derfor vi valgte å kansellere avgangen, sier administrerende direktør Ingvald Fardal.

Color Line innstiller kveldsfergene

Det dårlige været sørger for at Color Line's avganger til Hirtshals i kveld er innstilt. I tillegg kansellerer «Color Viking» sin 19.30-seiling til Strömstad søndag ettermiddag. Mye tyder på at også 22.30-avgangen blir innstilt som følge av den harde vinden.

Stengte veier

Det er kolonnekjøring over Satlfjellet (Ev 6) og over Haukelifjell (Ev 134)

Riksvei 7 over Hardangervidden er stengt og blir ikke åpnet i dag, Det samme gjelder Riksvei 13 over Vikafjellet.

Ferjesambandet mellom Bodø og Røst er også innstilt på grunn av uvær.

Togene var ifølge NSB stort sett i rute søndag ettermiddag.

Mangler strøm i Nord-Trøndelag

I Ytre Namdal er det strømmen som er problemet, og her er det nok det ankommende ekstremværet som har skylden.

Det er et skikkelig uvær langs kysten som har ført til en del strømbrudd i Flatanger og Vikna i Ytre Namdal, sier Jan Foosnæs, som er leder for nettvirksomheten i Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk, til NRK. Han vet ikke hvor mange som er rammet av strømbruddet 1. juledag, men sier selskapet prøver å rette opp feilene så fort som mulig.

(©NTB/Tv 2 Nyhetene)