ny1-uvær-hurtigruten-F - Julereisende må gi tapt for Dagmar

Både hurtigruter, danskeferje og tog må søndag søke ly for å unngå Dagmars vrede. Mange får julereisen ødelagt av ekstremværet som feier over Skandinavia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag besluttet Hurtigruten å innstille sørgående avgang med MS Kong Harald fra Trondheim. Dermed ligger to av selskapets skip uvirksomme i trønderhovedstaden. Lørdag måtte nemlig MS Trollfjord gi tapt mot ekstremværet og bli liggende til kai i Trondheim. Til sammen er over 400 passasjerer værfaste i byen, melder NRK.

– Vi hadde en mistanke om at dette kom til å skje. Skipet la ut fra Rørvik i natt, men har hatt en tøff tur over Folla. Med det været som er meldt, så er det mest forsvarlig å legge til kai i Trondheim, forteller informasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten.

Etter at uværet Cato er i ferd med å roe seg ned, er det nå etterfølgeren Dagmar som setter en stopp for juleseilingene og sørger for at folk og fe må holde seg innendørs – og på land.

– Prognosene tilsa at de største bølgene ville bli på 10-11 meter. Når bølgene slår inn i siden på båten, blir det veldig ubehagelig for passasjerene. Det var derfor vi valgte å kansellere avgangen, sier administrerende direktør Ingvald Fardal. (©NTB)